Bohinen: - Jeg rykker heller ned enn å endre spillestil

Syv strake tap til tross, Sandefjord-trener Lars Bohinen står på sitt.

Lars Bohinen og Sandefjord sliter tungt om dagen.

For første gang som trener opplever den tidligere landslagsprofilen virkelig motgang. Et Sandefjord-lag som i fjor rykket enkelt opp til eliteserien, står nå med syv strake tap i samme divisjon.Bare Bodø/Glimt og Tromsø ligger bak på tabellen, ingen har sluppet inn flere mål, og målforskjellen de siste tre kampene er 0-12.

Les også

Braaten feiret 33-årsdagen med praktscoring

Scoringer av Daniel Braaten, Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm var nok til å avgjøre et oppgjør som i lange perioder var jevnspilt.

— I dag blør jeg litt for spillerne. Jeg syns vi gjør en veldig god kamp. Etter å ha tapt 0-4 mot Stabæk og 1-5 mot RBK, så går vi ut og styrer kampen her i dag, sier Bohinen.

Vil ikke vike fra filosofien

Sandefjord-treneren har lenge sverget til en 3-5-2-formasjon, en taktikk inspirert av blant annet den italienske storklubben Juventus. Men det som var en suksess i fjorårets 1. divisjon, har gått langt tyngre i 2015. — Vi er enige om at vi skal klare å finne ut av det her uten at vi skal gjøre store endringer. Litt flåsete sagt, så rykker jeg heller ned med den typen spillestil enn å endre fordi omverdenen ønsker at vi skal ta grep, sier en glassklar Bohinen etter 0-3-tapet.

Les også

Her scorer Daniel Braaten for første gang i eliteserien siden 2007

Selv om resultatet ble stygt for hjemmelaget, var det jevnt i sjansestatistikken. Effektive Vålerenga tok sjansene sine og reiste tilbake til Oslo med tre poeng i bagasjen.

— Det er den filosofien jeg tror på, den måten å spille fotball jeg mener er utviklene for spillerne, laget og klubben. Kampen i dag beviser at vi har noe her å gjøre, men det er i boksene vi er for dårlige, begrunner Sandefjord-treneren.

Les også

Imponert Bohinen om Stabæk: − Det beste laget vi har møtt i år

Gabrielsen ut med rødt kort

Mot Molde borte i neste runde må han klare seg uten stopperkjempe Alexander Gabrielsen, som ble utvist på overtid etter å ha lagt Daniel Braaten i bakken.

Gabrielsen selv var tydelig på at utvisningen var grei, men var tydelig skuffet etter kampslutt.

— Jeg skriver det på frustrasjonskontoen. Han spiller en fantastisk kamp i dag syns jeg, til han kommer i den situasjonen. Det er urutinert, unødvendig og det koster oss, sier Bohinen.

Tidliere landslagskompis Kjetil Rekdal har derimot grunn til å smile. Vålerenga står nå med tre strake seire, og ligger plassert på medaljeplass.

— Sandefjord hadde de fleste avslutningene før pause, så vi var heldige. Andreomgang jevnet det seg ut. Vi vinner 3-0 - det må vi ta med oss. Vi har flyt, men det er det andre også som har hatt, sier Vålerenga-treneren.

Heller ikke kaptein Christian Grindheim vil rangere 3-0-triumfen som en av sesongens beste.

— Det var ikke noen høydare for vår del, men man kan ikke være veldig skuffet når man vinner 3-0 borte, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk