Fotball

Wenger: - Frankrike må stå samlet

Arsène Wenger er sjokkert over terrorangrepene i Paris. Arsenal-manageren håper Frankrike unngår å bli et splittet land.

SJOKKERT: Arsene Wenger mener Frankrike må stå sammen nå. Til høyre er Triumfbuen i Paris markert med støtte til rammede etter terroraksjonen.
  • NTB

Wenger benyttet fredagens pressekonferanse i London til å uttrykke sin forferdelse over de siste dagers terroraksjoner i hans hjemland.

— Det er en fryktelig situasjon. Det er sjokkerende. Jeg tror hele landet er sjokkert. Frankrike er et land med ytringsfrihet og med en stor historie, sa Arsenals franske manager.

— At du i et land som Frankrike kan dø på grunn av dine meninger og måten du snakker på, er utrolig sjokkerende. Jeg håper Frankrike står samlet og at man unngår å skape et delt land. En splittelse vil gi forferdelige konsekvenser, la Wenger til.

Onsdag ble 12 mennesker skutt og drept av to væpnede personer i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

En politikvinne ble dagen etter drept i en skyteepisode i forstaden Montrouge. Fredag mistet fire personer livet under en gisselaksjon i en kosherbutikk øst i den franske hovedstaden. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball