Åsane rystet serieleder Sogndal

– Hvis vi fortsetter slik, kan jeg love at vi ikke rykker ned, sier Vegard Moberg.

svp://101723?view=bt
  • John Inge Seljehaug

Åsane – Sogndal 1-1

MYRDAL GRESS: Åsane har ikke tapt en fotballkamp på nesten to måneder og har virkelig brettet opp ermene da nedrykksstreken var faretruende nær. Hjemme mot serieleder Sogndal ble det nok et sterkt resultat og et langt steg mot fornyet kontrakt da det endte 1-1 i vestlandsderbyet.

– Vi viste at vi er gode nok til å ta alle lagene på det nivået vi er nå. Dette var en fotballkamp for mannfolk og jeg er jævla stolt , sier trener Kjetil Knudsen.

Les også

Brann på opprykksplass etter seier i toppkampen

Mye av grunnen til det heter Geir Andrè Herrem. Etter han kom fra Fyllingsdalen i sommer har han scoret seks mål, og i forrige hjemmekamp senket han nesten Bærum alene da han ble den store helten med tre scoringer.

Hjemme mot Sogndal var målmaskinen på ferde igjen. Etter bare ni minutter tok han ballen ned på brystet og hamret den i tverrliggeren på halvvolley. Bare centimetere marginer unna hindret serielederen å gå på en tidlig bortesmell.

– Vi hadde et par tverrliggertreff så sjansemessig hadde vi nok til å vinne denne kampen. Men et poeng mot serielederen er for all del veldig bra, sier Herrem.

Les også

Ulfs målmaskin: - Vi har funnet tilbake til oss selv

Corner og mål

Ingen har flere målgivende i 1. divisjon enn Joachim Soltvedt, og etter bare 14 minutter viste han frem dødballfoten igjen da han fant pannebrasken til Vegard Moberg. Moberg kriget og rev seg løs fra markeringen og stanget hjemmelaget sikkert i ledelsen.

Mens Eirik Bakke tordnet og kjeftet på egne spillere fra sidelinjen, kunne Moberg juble for scoring i sin tredje kamp på rad. Svært imponerende statistikk av midtbanegeneralen.

– Vi har øvd inn noen dødballtrekk på trening som har funket veldig bra. Jeg har fått en skikkelig formtopp nå, sier Moberg.

Moberg har spilt samtlige kamper i årets 1. divisjon og har vært bunnsolid i den dype midtbane rollen. Selve målene er han ikke så opptatt av.

– Jeg pleier å få en formtopp på høsten, men å score mål er en stor bonus. Jeg føler at både jeg og laget har blitt mer vandt til tempoet og blitt mer venn med ballen.

Sogndal hadde ballen klart mest før pause, men var tydelig rystet over det tøffe presset til hjemmelaget. Og etter 42 minutter var de nære å bli straffet igjen. Soltvedt forserte oppover venstrekanten og nærmest skjøt ballen inn i feltet. Der sto Vegard Nygard som alene kunne ta ned ballen og avslutte. Men et dårlig mottak ødela og midtbanespilleren fikk aldri avsluttet.

– Fortsetter vi slik, kommer vi til å være et OBOS-lag neste sesong også. Det kan jeg love, sier Moberg.

Perlemål av gjestene

Etter 62 minutter tok det fullstendig av i bortesvingen på 400 supportere. Etter flere fine kombinasjoner slo Thomas Drage ut 45 grader til Petter Strand som med strak ristet hamret ballen i mål via tverrliggeren. Keeper Eirik Østgaard strakk seg så lang han var, helt sjanseløs.

Det virket som Sogndal våknet for fullt etter utligningen, for i store deler av 2. omgang var det spill mot Åsane-målet. Men Åsane og resten av forsvaret greide å krige seg til et livsviktig poeng og har alt i egne hender før de fire siste kampene.

– Vi var så nærme å ta tre poeng så jeg er litt skuffet, men det er ok med uavgjort. Vi fikk et veldig dødballtrykk som vi greide å stå av, og det er det ikke mange lag som har klart, sier Knudsen.

Les også

«Nye» Nest holder liv i håpet om ny 1.-divisjonskontrakt

svp://101723?view=bt