Fotball

Messi hylles etter storspill mot Tottenham: – En av hans største kamper i Europa

Messi ga Tottenham Champions League-trøbbel

  • NTB
  • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

TOTTENHAM - BARCELONA 2–4

Tottenham klarte ikke å stoppe Lionel Messi og tapte 2-4 mot Barcelona i mesterligaen onsdag.

Tottenham står med null poeng etter to kamper i gruppespillet og sliter med tanke på avansement til utslagsrundene i mesterligaen. Både Inter og Barcelona står med seks poeng og full pott etter to kamper.

- Vi visste at dette var en vanskelig gruppe og at det var en nøkkelkamp. Jeg håper fansen er fornøyd med oss, sa Barcelonas trener Ernesto Valverde etter kampen.

Lionel Messi var kampens store spiller da han scoret to mål i London. Foto: NTB scanpix

Etter kampen fikk kampens store spiller, Lionel Messi, mye skryt i sosiale medier. Han noterte seg for to mål, og to stangskudd i løpet av kampen. Det betyr at Messi har scoret fem mål på Champions Leagues to runder denne sesongen.

Den anerkjente sportsjournalisten Guillem Balague mente at det var en av Messis aller største kamper i Europa, og at han spilte bra i alle de tre lagdelene.

Gary Lineker var også imponert:

Messis tidligere lagkamerat, Barcelona-legenden Carles Puyol var også ute med godord til både Messi og Barcelona-laget, som har hatt en tøff tid i det siste.

Tidlig scoring

Barcelona fikk en superstart og scoret allerede i kampens andre minutt. Lionel Messi slo ballen i bakrommet mot Jordi Alba på venstre. Tottenhams keeper Hugo Lloris var på vei ut, men var ikke i nærheten av å fange ballen. Da la Alba en kort pasning inn til Coutinho, som hamret inn 1-0 i det tomme målet.

Da Barcelona doblet ledelsen etter 28 minutter, kunne ingen klandre Lloris. Etter et Barcelona-angrep endte ballen hos Ivan Rakitic på 25 meter, og kroaten klinket til på halv volley. Lloris strakte seg etter ballen, men klarte ikke å hindre den i å suse i mål via stolpen.

Messi i metallet

Halvannet minutt var spilt av 2. omgang da Barcelona nær satte 3-0. Lionel Messi fikk gå nesten uhindret med ballen inn mot 16-meteren, før han forsøkte å plassere ballen i lengste hjørne. Ballen gikk forbi keeper Lloris, men traff metallet.

I stedet ble det 1-2 på Wembley ved Harry Kane. Tottenham-spissen lurte Nélson Semedo på rumpa med en skuddfinte og satte ballen kontrollert i hjørnet bak Marc Andre ter-Stegen. Da var det spilt 52 minutter, men fire minutter senere ledet Barcelona med to mål igjen.

Lionel Messi viste at også han kunne treffe innenfor stengene, og for andre gang i kampen var Jordi Alba servitør. Messi slo ballen ut på venstrekanten der Alba sprintet framover. Alba hadde tre medspillere å sikte på, men verken Philippe Coutinho og Luis Suárez fikk ballen. I endte ballen opp hos Messi, som var helt umarkert i boksen. Da kunne han enkelt plassere inn 3-1.

Les også

Messi scoret hat trick i Champions League-åpningen

Ropte på straffe

Like etter gikk Harry Kane i bakken i feltet. TV-bildene viste at han ble holdt igjen, men dommer Felix Zwayer lot spillet gå videre.

Hjemmelaget ga seg ikke, og fikk betaling etter 65 minutter. Heung min Son trillet ballen til Erik Lamela, som fikk overraskende god tid på 20 meter. Da fikk han god tid til å sikte, og argentineren gjorde 2-3. Ballen fikk en liten berøring i Barcelonas midtstopper Arthur, som satte ter-Stegen ut av spill.

Messi og Alba var ikke ferdige for dagen, og i kampens siste minutt ble det 2-4. Jordi Alba snappet opp et sløvt oppspill, og slo den inn mot Suárez i boksen. Spissen lot ballen gå, og da var Messi helt alene med Lloris. Da fikk han trille inn kampens sjette og siste mål.

– Vi visste at det ville bli vanskelig. De har et veldig godt lag, og stort sett hadde de kontroll på ballen, sa Tottenhams Erik Lamela til Fox Mexico.

Selv om Messi er mannen som får alt skrytet i sosiale medier, er det verdt å merke seg at Jordi Alba hadde tre målgivende pasninger i kampen. Det er første forsvarspiller siden Philipp Lahm gjorde det for Bayern München i 2012.

Ifølge analysebyrået Opta Sports leverte også Busquest imponerende 100 % pasningstreff i kampen. Alle de 67 pasningene traff en medspiller.

Inter snudde igjen

I den andre kampen i gruppe B gjorde Inter og PSV opp om poengene i Eindhoven. Hjemmelaget PSV tok ledelsen 1-0 ved Pablo Rosario, men like før pause scoret Radja Nainggolan for Inter.

I 2. omgang ble Mauro Icardi matchvinner med sin scoring etter 60 minutter. Inter snudde til 2-1-seier, akkurat som mot Tottenham i første runde.

(©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Barcelona
  3. Tottenham Hotspur FC