Fotball

Midtsjø om RBK-oppkjøringen: - Vi har ikke vært i nærheten av dette tidligere

Serieleder Rosenborg er proppfulle av trening før møtet med Bodø/Glimt.

Fredrik Midtsjø mener at formen er god foran Glimt-kampen.
 • Marius Dahl

EM-pausen har ikke vært en dans på roser for Rosenborg-spillerne, som har fått kjørt seg knallhardt.

— Det skal være hardt, vi må kjøre på for å holde formen ved like. Lange treninger, tøffe treninger, men det får vi igjen for, sier han.

— Vi har ikke vært i nærheten av dette tidligere, men jeg digger det, sier Fredrik Midtsjø.

 • Følg Bodø/Glimt-Rosenborg direkte klokken 18

Ble taklet stygt

Indreløperen avsluttet vårsesongen med landslagsforfall etter ankelskaden Fredrik Aursnes pådro ham med en stygg takling da Rosenborg slo Molde 28. mai. Det gjorde Midtsjøs opptrening til høstsesongen litt lenger.

— Det er vel blitt noen ekstra utholdenhetsøkter enn vanlig i sommer. Første uka etter skaden klarte jeg ikke springe, så jeg følte formen datt såpass at jeg måtte ha noen ekstra økter. Nå skal det ikke være noe å si på formen, den virket god mot Östersund, sier han.

— Jeg håper vi kommer godt ut av det, at vi er i bra slag. Det er klart man får masse energi. I fjor presterte vi ganske bra og da la vi det opp ganske likt. Ser ingen grunn til at vi ikke skal prestere, fortsetter Midtsjø.

Les også

- Rosenborg er ikke uslåelige

Vilhjalmsson på kant?

Etter en 35 dager lang pause fra seriefotball åpner trønderne høstsesongen med kamp mot Bodø/Glimt på Aspmya lørdag. Flere spillere medgir at øktene har vært helt på grensa til maksimum for flere.

— Flere har slitt med å gjennomføre, vi har trent veldig hardt. Det har vært en liten minioppkjøring, sa Magnus Stamnestrø til adressa.no tidligere i uka.

Rosenborg drar til Bodø uten Yann-Erik de Lanlay, men også Elbasan Rashani avsluttet treningsuka med ispose etter å ha fått et tråkk på vrista. Mathias Vilhjalmsson ble drillet på venstrekant på torsdagstreninga.

— Et prøveprosjekt som er lengre frem i tid. Vi har prøvd å spille med to spisser, og torsdag hadde vi muligheten til å prøve det, sier Kåre Ingebrigtsen.

Sammenligner med EM-spiller

— Jeg tror det kan passe fint å ha meg som venstrekant, for vi får mange innlegg fra høyresiden vår. Da kan jeg bidra med tyngde i boksen og det kan være spennende, sier Vilhjalmsson selv.

Og sammenligner seg selv med en EM-spiller når han beskriver sin fortid som kant fra islandsk toppfotball.

— Jeg må innrømme at jeg ikke er noen ekte kantspiller. Kanskje litt mer som Birkir Bjarnasson på Island, en boks-til-boks-kant. En som gjør ting enkelt. Jobber godt defensivt og tung i boksen, sier islendingen.

Les også

 1. Anders Lindegaard ferdig i West Bromwich

 2. Slik svarer fotballkretsen på kritikken fra RBK-stjernen

 3. Ett lag sørger for tilskuerpluss i eliteserien

 4. Riski om RBK-exiten: - Ting kunne vært håndtert annerledes

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Fredrik Midtsjø
 3. Rosenborg BK