Fotball

Ondrasek har fått tilbud om ny TIL-avtale

Zdenek Ondrasek (26) tok selv kontakt med TIL-ledelsen. Nå har han fått tilbud om ny kontrakt.

FORNØYD: Zdenek Ondrasek var tydeligvis veldig fornøyd med å ha fått tilbud fra TIL om ny kontrakt. Her utenfor Alfheim stadion med tidligere lagkamerat Adnan Causevic i bakgrunnen.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Mandag kveld kom tilbudet fra TIL om en ny ettårsavtale til den tsjekkiske spissen.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg er ønsket med videre og jeg har sagt at jeg skal bruke tiden hjemme i Tsjekkia og tenke på tilbudet. Jeg regner med en avklaring i slutten av neste uke, også for TIL sin del, som må finne ut om de skal lete etter én, to eller syv spisser, sier Zdenek Ondrasek sittende i bilen utenfor Alfheim stadion i formiddag til iTromsø.

Ned i lønn

Ondrasek hadde en årslønn på cirka 1,8 millioner kroner i 2015. Det får han ikke i den nye avtalen.

– Når vi møter han på kontraktslengde (1 år, journ.anm.), ligger det litt i kortene at han går litt ned i lønn, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

– Det vil bli en nedgang i lønn som passer mer til vår lønnsprofil. Samtidig er det fortsatt slik at han er en spiss, og de er fremdeles dyrere i drift enn en back og en midtbanespiller. poenget er at vi har lyst til å ha han her ett år til. Han har vært en veldig bra spiller for laget og klubben, som har potensial til å bli en målscorere som scorer tosifret for oss til neste år, sier TIL-trener Bård Flovik.

Har du lest denne kommentaren?

Les også

Hvor mye tillit har TIL-ledelsen til sin egen trener?

Kontaktet selv TIL

Johansen har sagt at han ønsker en avklaring rundt Ondrasek innen utgangen av inneværende måned.

Flovik håper det løser seg.

– Jeg har vært i daglig kontakt med Zdenek både sportslig og faglig. Han sa til meg at han kunne tenke seg et tilbud fra oss og fra mitt ståsted var det helt naturlig å gi han det. Zdenek er en spiller som har gitt så mye til klubben og som jeg har veldig tiltro til. Han har et mye større potensial enn de ni målene han scoret i år og når mulighet om å få til en løsning er her nå, er det helt naturlig for oss å se på det, sier TIL-trener Bård Flovik.

– Det ville vært umulig å gå løs på en ny treårsavtale. For vår del og Zdeneks del. Med en ettårskontrakt vil Zdenek ha samme mulighet til neste år som han hadde i år. Han er jo en fri mann nå og vil da ha samme mulighet til neste år til å dra videre, sier Johansen.

Les også

TIL-treneren krever minst fire nye spillere

Spennende samarbeid

Da TIL rykket ned fra Tippeligaen i 2013 ønsket de å beholde Ondrasek for å rykke opp. I sommer da de holdt på å rykke ned igjen, valgte de å beholde tsjekkerens, tross lukrative tilbud, blant annet fra Russland og Italia.

– Vi så verdien av å beholde plassen og vi ser i ettertid at det var helt rett å beholde han. Han ble helt avgjørende mot slutten og var en veldig viktig faktor til at vi holdt plassen, sier Johansen.

– Det har vært veldig spennende å se han sammen med Runar Espejord nå i høst. Og ha Zdenek i klubben vil ikke begrense utviklingsspillerne våre, tvert imot, han er en spiller som kan løfte og hjelpe å utvikle de unge spillerne, sier Johansen.

For Floviks del er Ondrasek en viktig brikke i neste års puslespill.

– Når vi starter oppkjøringen med en ny gjeng og en ny stall, vil det bli veldig spennende å se det samarbeidet videre med Zdenek og Runar Espejord. Når Zdenek fikk en spiller nærmere seg i banen slik det var med Gjermund (Åsen) i vår og Runar (Espejord) nå i høst, var det en del brikker som falt på plass. Zdenek er en fantastisk person på trening og i kamp og veldig integrert i klubben. Vi ønsker å være tydelig i signalene vi gir og signalet her er et han er ønsket med videre, sier Flovik.

Les også

Er denne målmaskinen Ondraseks erstatter?

Nei til andre

Ondraseks agent, Emil Kovarovic, hevder at tsjekkeren allerede er en ettertraktet mann.

— Vi har fått to-tre konkrete tilbud, sier Kovarovic.

Men ifølge agenten har klubbene fått samme svar.

– Jeg vil ikke ut med land eller navn på klubb, jeg har dårlige erfaringer med det, men det vi har svart er at vi vil vente på bedre tilbud. Jeg tror vi kommer til å få bedre tilbud enn det vi har fått til nå og noe kan skje om 10-14 dager. Vi er kun i midten av november og jeg er i dialog med flere klubber, sier Kovarovic.

– Var tilbudene bedre enn den nåværende kontrakten han har i Tromsø?

– Det ønsker jeg ikke å svare på.

Men tilbudet fra TIL var ukjent for agenten.

– Jeg har ikke snakket med Tromsø siden i sommer, så det er veldig vanskelig for meg å kommentere. Jeg har ingen anelse. Jeg forholder meg til at jeg ser etter klubber andre plasser og ser på forskjellige andre klubber nå, sier agenten.

– Kan det være aktuelt for Ondrasek å bli i Tromsø hvis han må gå ned i lønn?

– Det har jeg ingen anelse om. Jeg har som sagt ikke snakket med Tromsø.

– TIL forandret meg

Ondrasek sier han har hatt gode samtaler med trener Bård Flovik den siste tiden.

– Bård sa han synes det var rart at jeg og klubben ikke hadde pratet mer om fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med samtalene vi har hatt, men jeg kan ikke love at jeg signerer. Jeg har fortsatt en følelse inni meg at tiden er inne for å dra, samtidig har jeg sagt at hvis det kommer et tilbud tilsvarende det fra TIL, da blir jeg her, sier Ondrasek og utdyper.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien