Fotball

J19-landslaget gikk på et ubetydelig EM-tap

Fredag venter Tyskland i semifinalen.

Norge tapte siste gruppekamp i J19-EM med 1-3 for Sveits, men det norske laget gikk uansett videre som gruppevinner. Bildet er fra kampen mot Frankrike tidligere i mesterskapet.
  • NTB

Norges J19-landslag tapte 1-3 for EM-verten Sveits i siste gruppekamp, men det hadde ingenting å si sett med norske øyne.

Runa Lillegård scoret Norges mål etter 79 minutter. Hun satte ballen forbi en utrusende keeper. Scoringen sørget for 1-2-redusering og nerve i kampen igjen, men på tampen økte Alisha Lehmann til 3-1 for Sveits.

Vertslandet tok ledelsen allerede etter sju minutter. Géraldine Reuteler fikk nettsus etter en corner, og hun doblet til 2-0 etter nok et hjørnespark tidlig i annen omgang.

Les også

Det omstridte akademiet skapte heftig debatt. Syv år senere er denne lille gutten blitt en kjent spiller

Allerede etter to runder var Norge sikret posisjonen som gruppevinner. Det ble klart etter 2-0 over Spania i åpningskampen og deretter 1-0 over Frankrike.

Sveits hadde derimot alt å spille for tirsdag kveld. Vertene måtte vinne og samtidig håpe på hjelp fra Frankrike. De gjorde jobben selv, men Spania slo de franske jentene 2-1 og sto i veien for sveitsisk avansement.

Norge møter Tyskland til EM-semifinale fredag. Tyskerne ble toer i gruppe B etter 2-0-seieren over Italia. Den andre semifinalen er mellom Danmark og Spania.

TV 2 skal sende Norges kamp mot tyskerne. Kanalen har også sikret seg rettighetene til en eventuell norsk finale.

Les mer om

  1. Kvinnefotball