Fotball

Politiet har tatt mannen som truet Bakenga

Personen som oppfordret til å drepe Molde-spilleren, er avhørt av politiet.

FÅR GJENNOMGÅ: Mushaga Bakenga har blitt hetset gjentatte ganger etter at trønderen valgte å gå til Molde i forkant av denne sesongen. Her hilser han på sin tidligere lagkompis Jonas Svensson etter kveldens kamp mellom Molde og RBK.
 • Øystein Bjerkeland

MOLDE (RBnett): Det var fredag kveld at en RBK-supporter la ut meldingen «Drep Bakenga!» på MFKs Instagram-melding om søndagens storkamp på Aker Stadion.

– Dette er vulgært og avskyelig. Dersom Molde FK ønsker å politianmelde mannen så er det noe vi i RBK vil støtte, sa kommunikasjonsansvarlig Trond Alstad i Rosenborg BK til Rbnett før kampen.

MFK på sin side ga beskjed om at de vurderte å anmelde forholdet.

 • Bakgrunn: Molde-spiller drapstruet før toppkampen

Ble tatt i Molde

Politiet hadde også gjort sine undersøkelser i saken. Rett før kampen mellom Molde og Rosenborg søndag kveld, ble mannen stoppet av politiet på utsiden av Aker Stadion.

PYRO: En rekke blusser var blitt smuglet inn på stadion av RBK-supporterne. Politiet arbeider nå med å identifisere de skyldige.

– Ja, vi stanset mannen som er blitt identifisert som trusselutøveren. Han fikk ikke komme inn på kampen, i stedet tok vi ham med til stasjonen til avhør. Vi etterforsker saken og vil vurdere alvoret i trusselen, sier politiets innsatsleder på Aker Stadion søndag kveld, Ove Wulvik til Rbnett.Etter kampen ble mannen satt på en av bussene tilbake til Trondheim.

Høy temperatur

Også andre fra de tilreisende supporterne kan vente seg et oppgjør med politiet.

– Før kampen var det munnhuggeri og høy temperatur mellom supporterne, men det var ikke noen som ble tatt inn, bortsett fra han med truslene. Noen av supporterne måtte vi snakke til på stedet, men vi slapp å ta dem med inn, sier Wulvik.

MELDINGEN: Her er meldingene som førte til at mannen ble tatt inn til avhør.

Smuglet inn pyroDa kampen skulle starte, blusset det bokstavelig talt til igjen.

– Det var en uvanlig stor mengde med bluss og pyro-effekter etter norske forhold. Vi har zoomet inn tre personer som vi nå jobber for å få bekreftet identiteten til. Når dette er klart vil vi anmelde dem. De vil bli straffeforfulgt.

– Hva med bråket etter kampslutt?

– Det var fire bortesupportere som stormet banen etter kampslutt. De ble anholdt av politiet. Alle fire vil bli anmeldt for ordensforstyrrelser. Etter en vurdering ble de dimittert og satt rett på bussen og bortvist fra byen. Det var amper stemning der i en periode, men en halvtime etter kampen så kjørte busskolonnen ut fra byen. Da roet det seg, sier innsatsleder Ove Wulvik.

Les også

 1. Bakenga om hetsen: - Flaut, pinlig og idiotisk

 2. Kamara: - Tre deilige poeng!

 3. RBK-supporter drapstruet Molde-spiller før toppkampen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK
 4. Mushaga Bakenga