Strandberg satt alene foran TV-en og gråt

Stefan Strandberg ble seriemester i sofaen.

Stefan Strandberg kunne juble for seriegull fra sofaen i Russland.
  • Petter Rasmus

Mens RBK-gutta jublet hemningsløst for seriegullet, satt mannen som spilte fast i midtforsvaret hele vårsesongen over 3600 kilometer unna i Krasnodar og tørket tårene.

— Det var klart mest spesielt å se på feiringen. Da må jeg innrømme at jeg satt med tårer i øynene. Jeg skulle gjerne vært der og feiret med gutta. Jeg snakket med Søderlund i morges. Han var litt sliten, og jeg forstod at det hadde vært en god feiring. Spesielt bussturen på vei hjem fra Værnes var sykt kul. Og jeg fikk «snapper» av alle gutta utover kvelden og natta, sier han.

Les også:- Godt å besøke Stefan i Russland

Dobbel seier

Strandberg rakk akkurat kampen på TV etter at han selv hadde vært i aksjon. Etter overgangen til Krasnodar har han vært fast på laget, og Strandberg spilte stopper i hele matchen da Rubin ble slått 2-1 i den hjemlige serien.

— Sånn sett var det en god dag i dobbel forstand i går. Det var viktig å få en seier i går for å klatre litt på tabellen, sier han.

Les også: Ønsker seg to seriegull i år

Frykter Lerkendal-turen ryker

Strandberg uttalte flere ganger før han dro til Russland at han hadde «sykt lyst på» å ta seriegull med RBK, og han gjerne kom tilbake for å feire når gullet var i boks. Nå kan det vise seg å bli en lei nøtt.

— Vi har aldri fri her, kun når jeg må dra på landslagssamling. Det er nok ikke mange her som ønsker å sende meg på en «tredagers» til Trondheim. Men skal gjøre alt jeg kan for å komme meg en tur og tatt en kveld med gutta. Jeg føler meg fortsatt som en del av Rosenborg og har flere av mine beste kompiser der. Jeg har også god kjemi og godt forhold til de som styrer klubben, sier han – og innrømmer glatt at det hadde vært mye mer stas å få gullmedaljen i hånda på Lerkendal kontra å få den tilsendt i posten.

Les også: Savner vennskapet i RBK

Kneproblemene tilbake

Før stopperen dro til Russland, slet han med det ene kneet. Etter flere måneder hvor han har spilt fast på laget til Krasnodar, har kneproblemene igjen meldt seg.

— Sportslig går det veldig bra, men det tar på å spille to og tre kamper i uka. De har et sykt medisinsk apparat her, og jeg må være igjen på feltet for å få behandling mange timer hver dag. Slik får vi holdt skaden noenlunde i sjakk, sier han.

Les også: Kan hente 70 millioner i Russland

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering