Fotball

Ødegaard byttet ut - «norsk» duell endte målløs

Slet med å markere seg i dyp rolle.

Det ble ett poeng for Martin Ødegaard (t.v) og Morten Thorsbys Heerenveen søndag. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

SC Heerenveen - FC Gronningen 0–0

Martin Ødegaard, Morten Thorsby, Alexander Sørloth og Ruben Yttergård Jenssen spilte alle fra start for sine respektive lag da Heerenveen og Groningen tok ett poeng hver etter 0–0.

Ødegaard og Thorsby startet på hver sin side av Yuki Kobayashi i en treer på midtbanen i 4–3–3- med svenskene Arber Zeneli og Sam Larsson i de offensive kantrollene.

Ødegaard hadde en mulighet i hver omgang uten å makte å sette ballen i mål.

Les også

Derfor tror han Nederland er perfekt for Martin Ødegaard

Etter 47 minutter fikk han ballen umarkert på elleve meter etter et innlegg fra Zeneli, men avslutningsforsøket til den norske yndlingen skled av foten og forsvant utenfor målet til Groningen-målvakt Sergio Padt.

Ødegaard, i en noe uvant dyp rolle, slet med å markere seg nevneverdig og ble tatt av banen etter 69 minutter. Det samme ble Alexander Sørloth, mens Thorsby og Yttergård Jenssen fikk spille hele kampen. Ingen av lagene maktet å score og resultatet gjør at Heerenveen ligger på fjerdeplass med 33 poeng, mens Groningen ligger på niendeplass med 25 poeng.

Det var også en femte nordmann involvert i kamptroppene. Dennis Johnsen var ubenyttet reserve for Ødegaard og Thorsbys Heerenveen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Ruben Yttergård Jenssen
  3. SC Heerenveen