Fotball

Martin Ødegaard fikk «mislykket-stempel». To måneder senere merker fotballkjenner en endring: – Som en ny spiller

Martin Ødegaard imponerer i sommer.

Martin Ødegaard har imponert i sesongoppkjøringen. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
    Journalist

I januar pakket Martin Ødegaard sakene sine og satte kurs mot Heerenveen – i håp om å virkelig presentere seg på den europeiske fotballscenen.

Ødegaard ble imidlertid aldri en nøkkelspiller i løpet av våren. 18-åringens beskjedne prestasjoner fikk britisk presse til å stemple ham som mislykket i mai.

Ødegaard-dekningen irriterte fotballekspert Petter Veland. Les mer her:

Les også

Europeisk presse stempler Ødegaard som mislykket. Det får ekspert til å reagere.

To måneder senere tyder imidlertid rapportene på at Ødegaard sakte, men sikkert er i ferd med å finne storformen. Ødegaard har virket frisk og spillesugen, og har scoret i treningskampene mot Nijmegen og Genclerbirligi.

Etter sistnevnte kamp, som ble spilt lørdag, brukte Heerenveens hjemmeside ordet «mesterlig» for å beskrive Ødegaards prestasjon.

– Ny rolle

Den nederlandske journalisten Reon Boeringa følger Heerenveen tett for fotballmagasinet Voetbal International. Han har merket seg en endring i sommer.

– Han har gjort det veldig bra så langt i sommer. Han ser ut som en ny spiller sammenlignet med forrige sesong, sier Heerenveen-kjenneren.

Ødegaards mål lørdag var elegant. Han tok med seg ballen i fart og rundet Genclerbirligi-keeperen før han trillet ballen i nettet.

Martin Ødegaard og Arber Zeneli (til høyre) får trolig mye ansvar i Heerenveens angrepsrekke den kommende sesongen. Her snakker de sammen under førstnevntes debut for Heerenveen i januar. Foto: NTB SCANPIX

Du kan se scoringen og resten av høydepunktene på Heerenveens YouTube-kanal.

Boeringa i Voetbal International føler at Ødegaard har kommet mer til sin rett på grunn av et lurt grep fra manager Jurgen Streppel.

– Han har en ny rolle i laget, som høyreving med stor frihet. Han gjør det veldig bra i den rollen.

Les også

Martin Ødegaard reagerer på påstander om seg selv: – Overhodet ikke sant

Tror Ødegaard får starte

Ødegaard startet ti kamper for Heerenveen forrige sesong. Han havnet litt i skyggen av vingen Sam Larsson. Svensken scoret ni mål i ligaen og ble hedret med en plass på årets Eredivisie-lag av avisen Telegraaf.

Larsson ble imidlertid solgt til spanske Celta Vigo i sommer. Det ser ut til å gi Ødegaard mer spilletid.

– Jeg tror manageren vil bruke ham som høyreving. Siden Sam Larsson drar, og Arber Zeneli vil bli flyttet til venstrevingen, vil Ødegaard få en startplass, sier Boeringa.

Det har også Heerenveen-trener Jurgen Streppel også langt på vei lovet nordmannen i sommer. Dermed kan 18-åringen fra Drammen gå en svært spennende tid i møte.

Heerenveen innleder seriesesongen 13. august. Da skal Martin Ødegaard & Co. bryne seg på en bortekamp mot Groningen.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard