Forsvarsspiller forlater Molde, klar for svensk toppklubb

Isak Ssewankambo er klar for Malmö FF.

FERDIG I MOLDE: Isak Ssewankambo reiser til hjemlandet. Her i kamp med LSKs Erling Knudtzon i fjor.

Ryktene har gått en stund, men mandag ble det bekreftet. Isak Ssewankambo er klar for Malmö FF. Det bekrefter den svenske klubben på sin hjemmeside.

– Jeg ønsker å hjelpe laget gjennom å gjøre det bra, helt enkelt, sier 22-åringen i en pressemelding.

Les også

Hevder Molde-spiller er på vei til svensk klubb

Ssewankambo ble nylig tatt ut i den svenske U21-landslagstroppen. Den tidligere Chelsea-, NAC Breda- og Derby-spilleren kan spille både på midtbanen og høyreback.

– Han er sterk, rask, taktisk dyktig og har et bra pasningsspill. Det er en anvendelig spiller med stort potensiale som fortsatt ikke har slått ut i full blomst. Jeg håper han kan gjøre det hos oss, sier Malmös sportssjef Daniel Andersson ifølge Expressen.

Ssewankambo kom til Molde før 2016-sesongen og skrev da under på en treårskontrakt. Han har spilt 26 eliteseriekamper for MFK. I fjorårssesongen slet han i perioder med skader, og danske Christoffer Remmer spilte de fleste kampene på høyrebacken.

PRESENTERT: Isak Ssewankambo i sin nye, lyseblå drakt.
Les også

Molde-kapteinen etter nytt drama: - Fantastisk, deilig og viktig!

I serieåpningen mot Sandefjord sist helg var Ssewankambo ubenyttet reserve. Han er spilleklar for den svenske toppklubben umiddelbart, men er for øyeblikket med det svenske U21-landslaget for EM-kvalikkamper mot Tyrkia og Kypros.

– Malmö FF er en stor klubb med gode spillere og stort trykk på kampene. Det føles som om hele byen elsker laget. Det var smigrende å høre om interessen og det var ikke vanskelig å bestemme seg, sier Ssewankambo.