Fotball

Han skal gjøre Valencia til en stormakt igjen

Peter Lim har kjøpt opp klubben, og investerer 489 millioner kroner i spillerkjøp.

Valencia er langt fra den første klubben Peter Lim har vist interesse for.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

17. mai spiller Atletico Madrid og Barcelona om seriegull i Spania, men også fra Valencia kommer det store nyheter.

Peter Lim, en businessmann fra Singapore, har fullført et oppkjøp av Valencia CF. Det melder den Valencia-baserte sportsavisen Superdeporte.

Lim ble stemt frem av samtlige av de 22 medlemmene i klubbets fond. Dermed eier han nå 70.4% av klubben.

Fondets president Aurelio Martinez tror Valencia nå går en lysere fremtid i møte.

— Vi forstår at dette er det beste forslaget, og det gir Valencia en mye klarere fremtid, sier Martinez på en pressekonferanse.

Den gjeldstyngede klubben hadde flere tilbud, men gikk altså for Lim, som også har vist interesse for å kjøpe seg inn i europeisk toppfotball tidligere, blant annet gjennom et bud på Liverpool i 2010.

Valencia vil nå trolig stå bedre rustet til å beholde juveler som 20-åringen Paco Alcacer. Her feirer han etter et mål mot Basel i Europa League.

Martinez gjorde det også klart at Lim legger 60 millioner euro (rundt 489 millioner kroner) på bordet til spillerkjøp i sommer.Det kan lagets trener Juan Antonio Pizzi trenge, ettersom Valencia ligger på en svært skuffende 10. plass før sesongens siste seriekamp, som spilles mot Celta Vigo klokken 22 på 17. mai.

Dersom Atletico ikke lykkes i å vinne serien denne sesongen, vil Valencia fortsatt være det siste laget til å vinne La Liga utenom Barcelona og Real Madrid. Den bragden stod Valencia for i 2003-04-sesongen.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Valencia CF