Aalesund-sluttspurt berget uavgjort

AaFK berget ett poeng med to scoringer på de siste seks minuttene mot Sogndal.

Aalesund var ille ute mot Sogndal, men ble reddet av en sterk sluttspurt.

Aalesund var i ferd med å gå på nok et grusomt hjemmenederlag, men kom tilbake i kampen med en solid sluttspurt. 0-2 ble til 2-2, og dermed ble det poengdeling i bunnoppgjøret

AaFK har ikke bare scoret svært lite denne sesongen. De har også skapt skremmende få målsjanser. Selv i kamper der de har styrt majoriteten av banespillet har laget ikke klart å skape nevneverdig med sjanser. Og uten sjanser skal det mye til å score mål.

Og det er i realiteten en grei oppsummering av kampen mellom AaFK og Sogndal også. AaFK hadde spillemessig overtak, men uten å klare å omsette spillemessig overtak i gode avslutningsmuligheter.

Men det var helt til sluttminuttene.

Et disiplinert og hardtarbeidende Sogndal-lag tok på sin side vare på sjansene de fikk – og hadde 2-0-ledelse og seieren i lomma. Men to raske scoringer av AaFK helt mot slutten av kampen ga 2-2

Sjansefattig

Tempoet i åpningen av kampen tydet på at begge lag var sultne på tre poeng, men uten at det ble noen farligheter foran noen av målene.

Ikke før det nærmet seg 14 minutter. Sten Grytebust kastet til en feilvendt og presset Sakari Mattila. Han mistet ballen til Mahatma Otoo. Ghanseren skjøt fra 18 meter, men Grytebust fikk en hand på skuddet og slo til corner.

AaFKs første avslutningsforsøk kom på frispark fra 30 meter. Men skuddet fra Michael Barrantes gikk ti meter til side for mål.

AaFK klarte etter hvert å etablere et press mot Sogndal, men gjennomgangstonen var det samme som har vært et problem til nå i sesongen: Å omsette spillemessig overtak i sjanser.

Effektivt av Sogndal

Peter Orry Larsen, som spilte spiss sammen med Tor Hogne Aarøy, var i stadig bevegelse, og skapte problemer for Sogndal-forsvaret. Men i den første omgangen ble det stort sett bare med «nesten» for Orry og AaFK.

Og mens AaFK spilte og spilte, uten å komme til sjanser, var det i stedet Sogndal som tok ledelsen fem minutter før hvilen. Hjortur Valgardsson la et presist frispark inn foran mål, der Otoo hadde sneket seg mellom to AaFK-forsvarere. Han fikk dermed en enkel jobb med å styre inn 1-0 til gjestene.

De siste fem minuttene av omgangen hadde AaFK igjen ballen mye, og hamret mot Sogndal-boksa med skudd. Men skuddene kom aldri igjennom. Tre ganger stoppet gode skuddforsøk faktisk i egen spiller – og truet aldri målet til Erik Dahlin.

AaFK fortsatte å spille. . .

Sogndal kom ut i en svært defensiv og kompakt formasjon etter hvilen, og hadde åpenbart intensjoner om å ligge lavt og å satse på kontringer. Dermed ble det igjen mye ballbesittelse på AaFK – og mye stanging mot en hvit og svart vegg.

I det andre omgang nærmet seg ti minutter fikk AaFk sin første reelle scoringssjanse i kampen. Sogndal klarte ikke å klarer et innlegg, og Aarøy spilte Fredrik Carlsen fri. Men skuddet fra spiss vinkel ble blokkert til corner av en Valgardsson.

Tre minutter senere var AaFK igjen farlig frempå. Denne gangen ble Barrantes lure skudd fra spiss vinkel reddet av Dahlin på fremste stolpe.

. . . og Sogndal scoret

Sogndals disiplinerte mannskap klarte å skape hodebry for AaFK-forsvaret også. Spesielt på dødballer. Like etter at timen var passert var de nære ved å øke ledelsen. Azar Karadas gikk høyt på corner, og headet via et AaFK-ben og like utenfor.

På en kontring kunne Otoo også ha gjort det bedre, men avsluttet veldig tidlig med et skudd som gikk langt til side for mål.

Men Sogndal fikk sin 2-0-scoring. Et langt oppspill nådde Ulrik Flo. Han headet ned til innbytter Tim André Nilsen. Han fikk all verdens med tid mot et uhyre passivt AaFK-forsvarer. Og til tross for et dårlig førstetouch fikk han satt ballen i Grytebusts venstre hjørne.

AaFK-spurt

Mens det så som mørkest ut, og publikum hadde begynt å forlate tribunene i skuffelse, våknet AaFK

Først etter corner. Jo Nymo Matland la inn, mens Jonatan Tollås Nation headet ned til stopperkollega Daniel Arnefjord. Han bredsidet inn reduseringen med seks minutter igjen av full tid.

Bare to minutter senere ble Barrantes spilt fri. Han vendte på 18 meter, og banket inn 2-2 i dahlins høyre kryss.

Og AaFK var svært nære å fullføre snuoperasjonen. På overtid gikk et skudd fra Tollås Nation, som var på veg mot et åpent Sogndal-mål, i egen spiller. Heller ikke returen fra Demar Phillips fant vegen til nettmaskene.

Men mer ble det ikke, i den svært så spennende sluttspurten. Dermed endte det 2-2. ## Vi fulgte kampen:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk