Trenerlegende legger opp etter dødsfall i familien

Tragedie i nærmeste familie fikk nederlenderen til å legge opp.

Louis van Gaals så langt siste jobb ble i Manchester United.

Etter 26 år som trener for noen av de beste lagene i verden sier nå Louis van Gaal stopp.

– Jeg overveide å stoppe. Så tenkte jeg å ta et sabbatsår, men jeg tror jeg ikke at jeg kommer tilbake til trenergjerningen, sier van Gaal til De Telegraaf.

Les også

Van Gaal har fått sparken i Manchester United: - Jeg er veldig skuffet

Han har siden han fikk sparken i Manchester United vært uten jobb, selv om det ikke har skortet på tilbud. Blant annet skal han ha fått et lukrativt tilbud om å ta over en kinesisk klubb og en arabisk klubb.

Datteren ble enke

Årsaken til at Van Gaal nå melder at han gir seg er en tragedie i nærmeste familie. En av trenerens svigersønner døde i desember.

– Det har skjedd så mye i min familie. Man blir et menneske igjen når man skal se virkeligheten i øynene, sier han til De Telegraaf.

Les også

- United-spillere var så desillusjonerte at de slettet e-poster fra van Gaal

Bak seg har han en trenerkarrière i blant annet Nederland, Bayern München, Barcelona og Ajax.

Champions League-mester

Han har vunnet tre seriegull, Champions League og Uefa-cupen med Ajax. To ganger La Ligamester og Supercupmester med Barcelona, Bundesligamester med Bayern München, og sist FA-cupen med Manchester United.

Han var landslagstrener for Nederland i to perioder. Første forsøk i 2000–2002 ble i stor grad mislykket, og Nederland klarte ikke å kvalifisere seg til VM i Japan og Sør-Korea. Den andre perioden klarte han å ta Nederland til VM-bronse.