Fotball

Sandnes Ulf-treneren er ikke i tvil om hvem som er best i 1. divisjon

Steffen Landro er tilsatt for å ta Sandnes Ulf til eliteserien, men det skjer neppe denne sesongen ifølge strilen selv. Han peker ut en sikker vinner av Obosligaen.

Steffen Landro mener Sandnes Ulf må sikte seg inn på 6. plass i hans første trenerår med de lyseblå. Kristian Jacobsen

 • Egil Ø. Nærland

– Lillestrøm , ingen tvil, kommer det kontant når Aftenbladet ber ham vurdere Sandnes Ulfs motstandere og spå tabellplassering etter siste runde 7. desember.

Her er Landros tanker om lagene i Obosligaen med kampdatoer mot Sandnes Ulf i parentes:

Lillestrøm (14/7 H, 26/10 B)

– Kanskje det beste laget i Obosligaen noen gang. I alle fall de ti siste årene. Er bedre enn laget som rykket ned fra eliteserien. Er ikke mer å si. Rykker opp. (Trener: Geir Bakke).

Ranheim (3/8 H, 7/12 B)

– Har skikkelig tro på Ranheim. Ikke noe nytt, like sterk gruppe som i fjor, trenger ikke drille ekstra, samme trener, samme spillemåte som alltid og alle andre i Trondheim. Rykker opp. (Trener: Svein Maalen).

Les også

Njål og Cato Østerhus casher ut 20 millioner til Sandnes Ulf

Tromsø (10/8 B, 21/9 H)

– Trodde TIL skulle være svakest av de som rykket ned, men to knallsterke signeringer, Fitim Azemi og Mohammed Ahamed Jama (Mo), endrer bildet. Veldig sterke offensivt, vil utfordre i toppen. (Trener: Gaute Helstrup).

Kongsvinger (7/9 H, 29/11 B)

– Har blitt litt bedre år for år. Forsterket nå blant annet med fjorårets Sandnes-keeper, Saku Pekka Sahlgren. Blir sannsynligvis topp fire. Usikkert om ny trener trenger tid til å få satt laget. (Trener: Mika Lehkosuo).

Sogndal (20/7 B, 16/11 H)

– Har for vane å kjempe i toppen, er inne i et generasjonsskifte, har et lag med stort potensial, klubb og budsjett tilsier opprykk, men får det tøft nok å komme på kvalik. Flere nye, deriblant Axel Kryger. (Trener: Eirik Bakke).

Øygarden (3/7 H, 23/11 B)

– Vår første motstander. Et lag jeg har vært med å bygge til et av de sterkeste i Obosligaen. Har blitt stabilt bra, har lett for å skaffe spillere som vil der for å utvikle seg. Bjarte Haugsdal er best av alle i ligaen. Kan havne på nedre halvdel. (Trener: Bryant Lazaro).

Les også

Sandnes Ulf i grønn sone, men strever likviditeten

HamKam (24/8 H, 12/10 B)

– Var årets skuffelse i fjor, fikk minst ut av et godt mannskap. Har alle forutsetninger for å ende på øvre halvdel. Blir kjekt å konkurrere mot en kjenning på trenerbenken. (Trener: Espen Olsen).

KFUM (14/8 H, 28/9 B)

– Et lag som ender blant de åtte beste, gjerne på kvalikplass. Har mange sultne spillere som vil videre, omtrent som Nest Sotra. Har divisjonens klart beste 10-er i Stian Sortevik. (Trener: Jørgen Isnes).

Ull/Kisa (27/7 H, 2/11 B)

– Etter flere gode sesonger, ble fjoråret en nedtur. Har hentet forsterkninger i vinter. Blant andre Stian Ringstad. Sistemann inn på lån, Herman Haugen fra Viking. Ender fra 7.- til 11.-plass. (Trener: Trond Fredriksen).

Jerv (6/7 B, 30/11 H)

– Kontinuitet på trenersiden, men skifter ofte formasjon, satser tungt med mange etablerte spillere. Solid lag, vanskelig å slå, men ikke inne på kvalikplass. (Trener: Arne Sandstø).

Les også

Nedturen fortsetter: Nytt stortap for Sandnes Ulf

Strømmen (31/7 B, 30/10 H)

– Har en dyktig trener, en jeg kjenner veldig godt. Forsesongen viser at han har fått til det han vil. Blir overrasket hvis de kjemper helt i bunnen. Havner midt på. (Trener: Ole Martin Hesselquist).

Åsane (17/8 B, 19/10 H)

– Min «hatklubb». De kommer opp i Obos og skal lære alle andre i Norge hvordan fotball skal spilles. De har fasit. Slår de til, går det veldig bra, men kan også feile helt. (Trener: Morten Røssland).

Grorud (31/8 B, 5/10 H)

– Et lag med mange unge spilere, var sterke i 2. divisjon, spiller med stram struktur og har potensial til å overleve. (Trener: Eirik Kjønø).

Stjørdals-Blink (14/9 B, 6/11 H)

– Nyopprykket, kan overraske. Har fordel av komprimert sesong, de trenger ikke lang oppkjøring med analyser og forberedelser, spiller etter kjent mønster som alle trønderlag. Blir kamp for å overleve. (Trener: Roar Vikvang).

Raufoss (28/8 H, 25/9 B)

– Rykker ned. Erfaringen viser at du tar med trenden fra året før, den var negativ, de var svake i fjor, jeg tror ikke de klarer å snu det. (Trener: Christian Johnsen).

– Hva med ditt eget Sandnes Ulf?

– Vi trenger en god start, men blir uansett bedre i siste halvdel av sesongen. Sjetteplass er realistisk. Vi er sammen med flere, rett bak de tre store og de to som har bygget over tid, Kongsvinger og Sogndal.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Sandnes Ulf
 2. 1. divisjon menn

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  BT tipper 1. divisjon: «Rykker de ned med flagget til topps, eller vil de gjøre dyre innrømmelser for å overleve?»

 2. MENINGER

  «Sandnes Ulf og Landro må til kvalik for å være troverdig»

 3. FOTBALL

  1.-divisjonsklubb takket nei til Vegard Forren

 4. FOTBALL

  Det blir trolig lokaloppgjør: Viking og Sandnes Ulf planlegger dobbeltkamp

 5. FOTBALL

  – Det har vært mange meninger om Øygarden fra utsiden. På innsiden er vi en veldig samlet gjeng.

 6. FOTBALL

  Jerv henter eliteseriespiller