Leverkusen vil spille de siste 22 minuttene om igjen

Rudi Völler mener full omkamp mellom Hoffenheim og Leverkusen vil være urettferdig

Headingen til Stefan Kiessling gikk i nettveggen, men ballen snek seg i mål via et hull. Dommeren dømte feilaktig mål.
  • 100% Sport

Det er fortsatt uklart hva som skjer etter Leverkusens «spøkelsesmål» mot Hoffenheim. Rudi Völler vil at de siste 22 minuttene spilles på nytt.

Völler, som er Leverkusens sportsdirektør, mener en omkamp vil være urettferdig.

– Min rettferdighetssans sier følgende: Vi spiller de siste 22 minuttene om igjen, og starter med utspill til Hoffenheim på stillingen 1-0 til Leverkusen, sier han.

Det var 22 minutter før slutt i kampen mellom lagene fredag at den bisarre situasjonen oppsto. Stefan Kiessling headet i nettveggen, men ballen snek seg inn gjennom et hull i nettet. Dommeren, som sto perfekt plassert, godkjente til de flestes forundring målet.

Målet ga Leverkusen en 2-0-ledelse. Kampen endte til slutt 2-1.

Det er fortsatt ikke bestemt hva utfallet av situasjonen blir, men Völler sier at klubben uansett vil akseptere avgjørelsen.

En talsmann for ligaen sa søndag at behandlingen av saken kan bli forsinket av planlagte valg i Tysklands fotballforbund, og at en avgjørelse trolig vil foreligge først i slutten av måneden.

Situasjonen er veldig lik en som oppsto i tysk fotball i 1994. Den gangen ble det beordret omkamp, men avgjørelsen ble kraftig kritisert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Forbundet mente at dommerens skjønn skal gjelde, uansett om avgjørelsen er feilaktig.

– For meg er dette en avgjørelse for FIFA, sier visepresident i Tysklands fotballforbund Rainer Koch om den kontroversielle hendelsen.

(©NTB)