Fotball

Spansk ekspert: – Zidane har ikke Ødegaard i tankene

Martin Ødegaard kan ikke regne med å få mye spilletid i Real Madrid under Zinédine Zidane, ifølge Guillem Balague. Fotballeksperten mener Ødegaard bør prøve lykken i Real-managerens hjemland.

Fotballekspert Guillem Balague mener Martin Ødegaard bør prøve seg i Frankrike. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

  • NTB

Balague tror et langvarig låneopphold vil være det beste for Ødegaards utvikling. Sky Sports-eksperten sa lørdag til NTB at flere spanske klubber ønsker å låne den norske 17-åringen, men spanjolen, som er kjent for å ha kilder tett på Real Madrid, tror fransk fotball kan være en bedre løsning.

– Fransk fotball vil kunne fungere på flere måter for ham. Nivået i Ligue 1 er langt fra like høyt som i La Liga, men det er bedre enn nivå to i Spania, et nivå som kanskje er litt for lavt for Ødegaard, sier Balague til NTB, og viser til interessen fra franske Rennes.

Les også

Spansk ekspert: – Utlån det beste for Ødegaard

– Ikke førstelagsspiller

Fotballeksperten antyder at det vil være uklokt av midtbanetalentet å bli i Real Madrid.

– Tilværelsen Ødegaard har i Real nå, den vil ikke bringe ham noen steder. Han kan få spilletid for A-laget i kamper uten reell betydning, men hva hjelper det ham, spør Balague.

– Ødegaard er nødt til å spille førstelagsfotball. Han må være i et lag som lar ham ha ballen, et lag som utnytter kvalitetene hans. Han har faser han må gjennom. Han må få prøve og feile.

– Hvordan vurderer Zidane Martin Ødegaard?

– Zidane ser ikke på Ødegaard som en førstelagsspiller. Da hadde han brukt ham mer på A-laget, som en del av en rotasjonen i mindre viktige kamper, svarer Balague.

Les også

Dette bildet av Ødegaard setter fart på ryktene

Vil ikke spå

Spanjolen har skrevet bøker om profiler som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Pep Guardiola. Han tør ikke å spå hvor langt Ødegaard kan nå i sin fotballkarriere.

– Real-legenden Roberto Carlos sa nylig til NTB at Ødegaard trolig vil få en stor framtid på Santiago Bernabéu. Tror du han får rett i det?

– Jeg aner ikke. Hvordan skal man kunne vite det? Ødegaard er ikke engang fast på B-laget (Castilla), hvorfor skal vi da snakke om A-laget? Man må lære å krype før man kan gå. La oss se hva som skjer, svarer Balague.

Han er likevel klar på at Ødegaard «åpenbart» har et stort talent.

– Men talent er ikke nok for å lykkes i Real. Det handler om hardt arbeid, stabilitet og en dose flaks. Det beste for ham er nok å dra ut på lån et par år, for så å kjempe seg tilbake til Real. Gjør han det, vil han sikkert få sjansen sin, sier Balague.

– Men husk at det er Real Madrid vi snakker om. Dette er et lag en fyr som Isco sliter med å spille seg inn på. Så Ødegaard har en lang vei å gå, understreker spanjolen.

Les også

Spansk storavis hevder Ødegaards avtale inneholder en lukrativ klausul

U21-ja

Balague har også fått med seg diskusjonen rundt Ødegaard og landslaget.

– Bør han spille på A-landslaget eller på U21?

– Nå er det ikke jeg som skal ta avgjørelser for det norske landslaget, innleder spanjolen humrende.

– Men igjen, det handler om å få lov til å prøve og feile. Dét vil Ødegaard i større grad få mulighet til på U21-landslaget. Det handler dessuten om å fortjene spilletid på A-landslaget, man må ikke «tvinge» det gjennom, fortsetter han.

Balague er klar på at Ødegaard bør få nyte fotballen. Da kan U21-landslaget være en mer gunstig arena, tror han.

– Jeg ville hatt ham på U21, avslutter fotballeksperten. (©NTB)

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Fransk fotball
  3. Fotball
  4. Real Madrid CF