Fotball

46-åring har gjort comeback for å hjelpe Amazon

Margunn Haugenes la egentlig opp på toppnivå for ni år siden. Nå har hun gjort comeback for å hjelpe Amazon Grimstad å holde plassen i 1. divisjon for kvinner.

Margunn Haugenes er tilbake i Amazon-drakten. Her fra tiden da hun var trener i klubben.
 • Håvard Karlsen

GRIMSTAD (fvn.no): — Jeg vil ikke kalle det noe comeback, jeg bidrar litt, for å si det sånn, sier Haugenes til Fædrelandsvennen.

46-åringen har hatt en innholdsrik karriere både på klubb- og landslag. Haugenes har vært proff i Fulham, spilt for toppserieklubber som Asker og Sandviken, og vant OL-gull med Norge i Sydney i 2000. Inntil nylig var Haugenes trener for Urædd i toppserien, men i august valgte partene å skille lag på grunn av dårlige sportslige resultater.

I høst har veteranen spilt to kamper for Amazon Grimstad i 1. divisjon. Laget rykket ned fra toppserien i fjor og kjemper for å unngå nedrykk til 2. divisjon denne sesongen.

— Amazon mistet alle spillerne fra i fjor. Siden jeg hadde litt ekstra tid nå, har jeg vært med på to treninger i uka og spilt noen kamper. Jeg er utrolig glad i fotball, på alle måter, og synes fortsatt det er veldig moro å spille, sier Haugenes.

 1. Les også

  Kritikerne sier norsk fotball er akterutseilt. Dette vil sjefen gjøre med problemene.

 2. Les også

  Nå blir det landskamp på Sør Arena: - Blir noe nytt for Sørlandet

Viktig å holde plassen

Hun har alltid vært en treningsnarkoman, og det har dermed gått ganske bra å ta på seg drakta og fotballskoene igjen.

— Kroppen har egentlig vært helt grei, men jeg var litt støl etter den første treningen, sier Haugenes, som spilte hele kampen da Amazon tapte 1–4 på Levermyr i forrige seriekamp.

Det gjenstår fire seriekamper, og Amazon ligger nest sist med sine 16 poeng. To lag rykker ned.

— Det er viktig for området her å ha et lag i 1. divisjon. Det kan være Gimletroll klarer å rykke opp, men hvis rykker ned, blir det tøft å komme opp igjen. Det å ha ha et tilbud for jentene i området som har lyst til å satse, betyr mye, sier Haugenes, og legger til at det blir en spennende innspurt.

— Jeg har sagt at jeg kan bidra når jeg kan, og når Amazon trenger det, sier Haugenes.

Ny trenerjobb?

— Hva med trenerkarrieren?

— Jeg har litt følere ute her og der, men det er ikke noe konkret ennå. Vi får se hva det blir til, men jeg har ikke gjort min siste trenerjobb. Jeg er i gang med UEFA pro-lisensen, og har planer om å fullføre den, sier Haugenes.

PS: Haugenes er ikke den eneste veteranen som har hjulpet Amazon i år. Dagny Knutson (40) og Marit Fiane Grødum (35) har også gjort "comeback" for å bidra for gamleklubben.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5