Edvartsens store revansje

<p>Sterkt kritisert i 2009. Nå står Svein Erik Edvartsen høyest i kurs av samtlige i dommer-Norge.</p>

OSLO 20080728:Dommer Svein-Erik Edvardsen i aksjon under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion mandag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
  • 100% Sport
OSLO 20080728:Dommer Svein-Erik Edvardsen i aksjon under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion mandag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

TRONDHEIM (adressa.no): 6. november dømmer Hamar-dommeren sin aller første NM-finale. Dermed går drømmen han satte seg da han startet dommerkarrieren som 14-åring i oppfyllelse.

I god tid før fristen gikk ut.

— Jeg satte meg et mål da jeg startet, at jeg skulle dømme NM-finalen før jeg var 35. Det er fortsatt tre år til. Dette blir utvilsomt min største opplevelse som fotballdommer, smiler Edvartsen.

To gode sesonger

Det har vært stille rundt Edvartsen denne sesongen. Svært stille. Det i en sesong hvor han i tur og orden har dømt toppkamper i serien, som Tromsø-Molde i forrige serierunde.

Et godt tegn, om man er dommer i toppfotballen:

— Jeg føler også at jeg har hatt to gode sesonger nå. Jeg har fått dømt et bra antall kamper, og også toppkamper, sier Edvartsen om det.

- Kjempetung 2009

Like enkelt var det ikke i 2009. Edvartsen hadde hatt noen uheldige hendelser i 2008, og da det samme startet våren etterpå, ble det i en periode stilt spørsmål rundt Edvartsen i omtrent hver serierunde.

- En stund der virket det som jeg kun var skikket til å dømme miniputtkamper , smiler han - men innrømmer at det var en tøff sesong:

— Ja, det var kjempetungt. Det ble jo nesten slik at man tenkte på om man skulle slutte, eller gjøre det man kunne for å komme sterkt tilbake.

Takker mange

Men etter god oppbacking fra folk rundt seg er Edvartsen nå tilbake, og altså klar for cupfinalen:

— Jeg ønsker å takke mine dommerkolleger for fantastisk støtte, Henry Øberg som har fulgt meg opp i 18 år, dommersjef Rune Pedersen som har vist meg tillit, arbeidsgiveren min og familien. Ikke minst samboeren, sier Edvartsen, som etter å ha mistet tittelen "FIFA-dommer" også ønsker å komme sterkt tilbake også internasjonalt:

— Det er ikke jeg som styrer det. Jeg kan bare fortsette med det jeg gjør i eliteserien. Så håper jeg at jeg kan bli FIFA-dommer igjen etter hvert, sier han.

PS! Monica Larsen fra Bækkelaget dømmer kvinnefinalen.