Fotball

Vålerenga signerer Hødd-talent

Kjetil Rekdal har fått den midtbanespilleren han ønsket seg. — En ordentlig tøffing.

heltne_nilsen_og_rekdal.jpg
  • Erli Berg Daneshmand
  • Kristian Stenerud

I dag ble det klart at Hødd-spilleren Sivert Heltne Nilsen skal spille for Vålerenga fra 1. januar 2014. Midtbanespilleren er bosmanspiller etter årets sesong. Dermed stod han fritt til å forhandle med andre klubber.

Fristet

Valget falt på osloklubben. 21-åringen ser på Vålerenga som et klokt steg i karrieren.

— Jeg har lenge vært innstilt på å ta nye steg, og har som mål å komme meg opp og frem. Vålerenga virker som en meget bra klubb, det er det inntrykket jeg har fått, sier Sivert Heltne Nilsen til Aftenposten.no.

Han har følt seg ønsket siden første gang trener Kjeti Rekdall tok kontakt.

— Selvfølgelig er det viktig for utviklingen min videre, sier han.

- Har du fått garanti om at du blir satset på?

— Det sier seg selv at jeg må prestere. Vålerenga er kanskje den største utfordringen du kan få i Norge, og det trigger meg veldig. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste på trening og i kamper, forsikrer Nilsen.

Han skal spille for Hødd ut sesongen. Dermed fortsetter han noen måneder til under sin far, Lars Arne Nilsen, som er trener hos 1. divisjonslaget.

- Han er en ung tøffing som har god erfaring etter spill i 1.-divisjon i flere sesonger. Han er moden og klar for spill på et høyere nivå. Vi har sett han spille mange ganger i år, og vi har egentlig hatt en enighet et par uker nå , sier Rekdal til smp.no.

Ifølge Vålerengas trener har de samme type spillere fra før av i klubben, men flere av disse kan forsvinne etter sesongen.

— Vi ønsker å få inn unge norske fotballspillere som er sultne. Når vi så at det var mulig å få Sivert til klubben, ønsket vi å være raske med å ordne det. Vi holder på å bygge en stall som kan slåss på flere fronter neste sesong, og da er det viktig å starte arbeidet med spillerstallen tidlig, sier Rekdal.

Familietradisjon

Dermed viderefører Sivert Heltne Nilsen en familietradisjon. Onkelen hans, Helge Nilsen, spilte for Vålerenga en sesong på slutten av 80-tallet.

I Hødd-leiren har man forståelse for at unggutten forsvinner.

— Vi hadde selvsagt et sterkt ønske om å få med oss Sivert videre, men har etter hvert forstått at han var lysten på nye utfordringar. Det må vi bare akseptere, og det er heilt avgjørande for vårt utviklingsmiljø at vi har spillere som vil nå langt med fotballen. Vi gleder oss på Sivert sine vegne, som har jobba knallhardt for å bli fotballspiller på høyest nivå i Norge. Men først skal han gi 100prosent i Hødd-drakta slik at klubben utover høsten kan kjempe om en opprykksplass til eliteserien, sier Hødd-leder André Nevstad i ei pressemelding.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Hødd