Fotball

Chelsea har kniven på strupen i Romania

Trenger tre poeng etter sjokkstarten mot Basel.

PRESSET: José Mourinho ber ikke til høyere makter. Han blir bare overrasket av regnet.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Chelsea gikk på en sensasjonell smell i første kamp i gruppespillet hjemme mot Basel. Derfor er kun seier godt nok når Jose Mourinhos menn i kveld møter Steaua Bucuresti i Romania.

London-klubben tapte mot det rumenske laget i forrige sesongs Europaliga. Derfor er midtbanespiller Frank Lampard ekstra nøye med å si at Chelsea ikke tar lett på oppgaven som venter i den rumenske hovedstaden.

– Du kan aldri undervurdere lag i Champions League. Vi gjorde det ikke bra i den første kampen, som vi tapte. Det er slikt som skjer. Men vi har fem kamper igjen å gjøre det på, fem kamper å rette opp inntrykket, sier Lampard ifølge Sky Sports.

– Vi forventer ikke noen lett kamp. Vi er heldige som spilte mot Steaua forrige sesong – vi vet hvilket godt lag de har. I fjor hadde vi en dårlig start mot dem og tapte kampen før pause. Slik situasjonen er nå trenger vi et godt resultat, sier lampard.

Sint Mourinho

Manager Jose Mourinho ble kraftig provosert under mandagens pressekonferanse, som ble avsluttet før tiden.

Portugiseren lot seg irritere over spørsmål om Kevin de Bruyne, som ikke er med i troppen. Juan Mata får tillit, mens de Bruyne fikk beskjed om at han kunne holde seg hjemme sammen med en annen belgier, Eden Hazard, som er ankelskadet.

– Dette er fantastisk. Ingen spør meg om Mata. I tre uker spør dere om Mata, og nå spør dere om Kevin de Bruyne. Så dere er ikke interessert i dem som skal spille? Dere er opptatt av dem som ikke skal spille, freste Mourinho.

– Han ble ikke valgt ut. Det var min avgjørelse. Kun 11 kan spille, og 18 kan være med I troppen.

Benitez flyr høyt

I en annen kamp tar Arsenal imot Napoli. Rafael Benítez har fått en knallsterk start på trenerkarrieren der. Arsenal-manager Arsène Wenger er ikke overrasket over spanjolens suksess.

– Rafael Benítez er en stor manager og har gjort det bra overalt. Han har bred erfaring og har jobbet to ganger i Italia, samt i England og i Spania. Det gjør en manager mer selvsikker og trygg på egne meninger, sier Wenger.

Napoli har vist styrke i sesonginnledningen. I serie A ligger laget på annenplass med 16 poeng på seks kamper. Opp til serieleder Roma skiller det kun to poeng. I første Champions League-kamp ble det 2-1-seier mot Borussia Dortmund.

– Vi må ta et steg om gangen, men jeg har stor tro på dette laget. Det er for tidlig å si hva vi kan oppnå, men jeg har en god følelse, sier Benitez.

Før sesongen mistet Napoli målmaskinen Edinson Cavani til Paris Saint-Germain. Men Benitez brukte ikke lang tid på å skaffe en ny stjernespiss. Gonzalo Higuaín ble hentet fra Real Madrid. Argentineren var også på Arsenals ønskeliste.

– Vi jobbet med flere navn, deriblant Higuain. Napoli tok steget på det riktige tidspunktet. Det handlet om timing, sier Wenger.

Arsenal kan også være fornøyd med sesongstarten. London-klubben topper Premier League og vant 2-1 borte mot Marseille i sin første Champions League-kamp.

Tviler på ny bragd

I fjor sjokkerte Celtic Europa ved å slå Barcelona. Tirsdag møtes lagene igjen, men manager Neil Lennon har liten tro på noen ønskereprise.

Det var ikke mange som hadde tro på at Celtic skulle slå Barcelona i gruppespillet i fjor, men den skotske klubben gjorde forhåndstipsene til skamme da skottene kjempet seg til en utrolig 2-1-seier.

I tillegg var laget sekunder unna å klare uavgjort på bortebane tidligere i gruppespillet, bare fordi Jordi Alba klarte å avgjøre med sin 2-1-scoring fire minutter på overtid.

Celtic har med andre ord gjort det bedre enn de aller fleste mot Barcelona, men manager Neil Lennon har liten tro på en gjentakelse når lagene møtes tirsdag.

– Det er noen merkelige forventninger til kampen, men for meg er det urealistisk. Det er antakelig snakk om verdens beste klubblag, sier Lennon.

Celtic slipper riktignok å møte Lionel Messi som er ute med skade. Barcelona har vunnet sine sju første seriekamper.

DIREKTE: Champions League (2. runde, 20.45):

Gruppe G:

Zenit St. Petersburg (Russland) – Austria Wien (Østerrike) 18.00

Porto (Portugal) – Atlético Madrid (Spania)

Gruppe H:

Ajax (Nederland) – Milan (Italia)

Celtic (Skottland) – Barcelona (Spania)

Gruppe E:

Basel (Sveits) – Schalke (Tyskland)

Steaua Bucuresti (Romania) – Chelsea (England)

Gruppe F:

Arsenal (England) – Napoli (Italia)

Borussia Dortmund (Tyskland) – Marseille (Frankrike)

Les mer om

  1. Champions League
  2. SSC Napoli
  3. Arsenal FC
  4. FC Steaua Bucuresti
  5. FC Schalke 04
  6. Celtic FC
  7. AFC Ajax