Fotball

- Har man først vært i finalen, vil man tilbake

<p>Det er ikke mange av dagens Rosenborg-spillere som har opplevd å spille cupfinale på Ullevaal. Bare én har vært der med RBK.</p>

Tippeligaen , Fotball , 18.04.2011 , Fredrikstad Stadion , Fredrikstad v Rosenborg , Jan Jönsson , Foto: Thomas Andersen
 • Christian Skare Stendal
Lerkendal:Fredrik Winsnes

Fredrik Winsnes er den eneste i dagens stall som var med da Rosenborg spilte sin siste cupfinale så langt tilbake som i 2003.

– Det er for lenge siden for en klubb som Rosenborg. Fansen regner nok ikke med at det skal være cupfinale hvert år, men det kjennes nok som at det er litt for lenge siden nå, sier trener Jan Jönsson.

 • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Han er – sammen med Daniel Fredheim Holm og Jon Inge Høiland – den siste i Rosenborg som har opplevd hvordan det er å være på Ullevaal for å spille cupfinale.

– Det er en fest, og en av de største enkeltkampene man kan spille. Har man først vært der, vil man tilbake, sier Jönsson.

Fikk sjokk av Vålerenga

I 2008 møttes Vålerengas Fredheim Holm og Stabæk-duoen Jönsson/Høiland. To uker tidligere hadde Stabæk kunnet feire seriegullet etter 6-2-seieren over nettopp Vålerenga, men i cupfinalen var det en helt annen historie.

– Vi skulle bare ta «the double», men vi fikk sjokk. Vålerenga var plutselig et helt annet lag, erindrer Jon Inge Høiland.

Han hadde vært med på å tape en cupfinale i Sverige med Malmø tidligere. Og i 2008 endte det altså med Vålerenga-seier 4-1. – Det var skikkelig trist at vi tapte. Det hadde vært fint med et cupgull, sier Høiland, som likevel mener det kunne vært verre.

– Vi hadde litt trøst i og med at vi nettopp hadde tatt seriegull, så det ble en fin bankett etterpå. Begge lagene var der som vinnere , sier han.

– Det gjør vondt å tape en cupfinale, men det er noe en ser frem mot og strever etter, supplerer Jönsson.

Tomålsscorer

For Fredheim Holms del reddet cupgullet sesongen. Vålerenga hadde gjort en elendig sesong i serien, i hvert fall i forhold til forventningene. Det var starten på prosjekt Martin Andresen, og dyre innkjøp ble gjort.

– Men vi slet veldig gjennom hele sesongen, og hadde en rekke elendige kamper. Men vår beste kamp for året var i cupfinalen. Så da fikk vi bra uttelling, sier Fredheim Holm.

Som selv var i det umulige hjørnet i cupfinalen. Både han og spissmakker Mohammed Abdellaoue scoret to mål. Når Adresseavisen nevner scoringene får Fredheim Holm et solid smil om munnen.

–Det er en god følelse å score i cupfinalen, det er det. Morsomt, sier han.

– Nærmer oss sluttmålet

Morsomt var det også da Vålerenga besøkte teltet til Klanen kvelden før cupfinalen. Stemningen sto i taket.

– Jeg ble bare giret av det. Det kriblet i meg dagen før cupfinalen, sier Fredheim Holm, som etter alt og dømme starter kvartfinalen mot Aalesund i morgen.

Det gjør ikke Høiland, som i går hadde sin første løpeøkt etter en operasjon i foten. Han er fortsatt et godt stykke unna å kunne spille kamp igjen. Men en eventuell cupfinale på senhøsten skal han kunne rekke.

Dit vil han gjerne igjen. Som også Fredheim Holm og Jönsson selvsagt også vil.

Men først må Aalesund slås.

– Vi må være mentalt forberedt på å prestere og gjøre en bra match. Med kvartfinaleseier blir det så semifinale. Da nærmer vi oss sluttmålet.

Cupfinalefesten på Ullevaal – søndag 6. november.

 1. Les også

  Rekdal går i strupen på &laquo;usmakelige&raquo; Rosenborg

 2. Les også

  Sosiolog om Hoseth-hets: - Sånn er fotballen

 3. Les også

  - Rosenborg er favoritter

 4. Les også

  Høyre-politiker: - Ville også buet på Hoseth

 5. Les også

  - Annan til Vitesse

 6. Les også

  Årsverste av U21-landslaget

 7. Les også

  - Hoseth-hetsen var forferdelig

 8. Les også

  Runder 1 million tilskuere mot Rosenborg

 9. Les også

  Sellin vil senke gamleklubben

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  A-MAGASINET
  Publisert:

  – Jeg savner utenforskapet

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5