Fotballegende beskyldes for doping

En tysk videodokumentar hevder at to spillere på Brasils VM-vinnende lag fra 2002 var dopet. Roberto Carlos (44) avviser anklagene og truer med søksmål.

Roberto Carlos spilte i Real Madrid i elleve sesongen. Her er han i duell med RBKs Daniel Braaten i en Champions League-kamp. Nå anklages brasilianeren for doping i en tysk dokumentar.

Venstrebacken Roberto Carlos vant nesten alt som kan vinnes på fotballbanen. I en ny dokumentar ved navn «Doping top secret – Brazil’s dirty game» fra den tyske allmennkringkasteren ARD, beskyldes den 44 år gamle brasilianeren for å ha dopet seg.

Journalisten Hajo Seppelt står bak dokumentaren. En journalist i dokumentarteamet kledde seg ut som representanter for europeiske fotballspillere og snakket med en lege som skal ha hjulpet flere brasilianske utøvere med å ha dopet seg, skriver Marca.

– Jeg gjorde lårene hans til det de er i dag

Foran skjult kamera påstår legen at Roberto Carlos var en av utøverne han hjalp med å skaffe dopingmidler. I glansdagene var backen kjent for sitt knallharde skudd.

– Jeg behandlet Roberto Carlos, landslagsspilleren. Han kom til meg som 15-åring. Han var en tynn gutt. Det var jeg som utviklet lårene hans til det de er i dag, sier dr. Júlio Cesar Alves i videodokumentaren.

I dokumentaren påstås det at to av spillerne på det brasilianske landslaget var dopet i 2002. Det hevdes at Carlos var en av disse. Seleção vant VM i Sør-Korea og Japan samme år.

Eliane Pereira, en tidligere friidrettsutøver som ble behandlet av doktor Alves, hevder hun så en brasiliansk landslagsspiller ved klinikken til Alves i 2002. Men hun vil ikke fortelle hvem det var, i frykt for egen sikkerhet, hevder ARD i dokumentaren.

TV-kanalen påstår imidlertid at landslagsspilleren det snakkes om, er Roberto Carlos, og ARD viser frem papirer som angivelig skal bevise at Carlos besøkte klinikken til dr. Alves i juli 2002.

Les også

Her ser politiet etter tegn på bruk av anabole steroider. I hele 2016 hadde politiet 900 saker for bruk og besittelse av dopingmidler.

Roberto Carlos (i gult) fikk totalt 125 kamper for det brasilianske landslaget. Brasil-legenden avviser dopinganklagene.

Carlos nekter for å ha dopet seg

– Jeg avviser på det sterkeste disse uansvarlige anklagene fra ARD. Jeg har aldri jukset eller brukt noen midler for å skaffe meg fordeler fremfor andre på banen. ARD siterer en doktor som jeg aldri har hørt om engang. Advokatene mine har nå satt i gang en juridisk prosess. Vi vil tvinge ARD til å bevise anklagene overfor en jury og offentligheten, heter det i en uttalelse fra Roberto Carlos som er publisert via hans Facebook-side.

I tillegg til VM vant Carlos Copa América to ganger, Champions League tre ganger, La Liga og La Liga fire ganger. Han har spilt for europeiske giganter som Inter Milan og Real Madrid.