Fotball

Liverpool ble historiske da Tottenham rotet bort store muligheter

Roberto Firmino (28) sendte lørdag en ny poengrekord til Liverpool, da han sørget for seier over Tottenham.

Roberto Firmino sørget for Liverpool-ledelse, da han scoret 1–0 etter 36 minutter mot Tottenham.
  • Petter Fløttum-Angeltveit

Tottenham – Liverpool 0–1

Feilpasninger og slurv på egen halvdel fra Liverpool-spillerne og våkne kontringer fra Tottenham. Det var José Mourinhos kamplan hjemme mot de suverene serielederne, en plan som nesten holdt til poeng.

Men til syvende og sist ble Roberto Firminos sjuende ligascoring ti minutter før pause det avgjørende øyeblikket i kampen som gjorde dem historiske.

De er det første laget i noen av de fem største ligaene i Europa til å nå 61 poeng på 21 kamper, en bragd Liverpool har nådd etter å ha vunnet 20 av dem.

Da Manchester City i 2017/2018-sesongen vant Premier League med rekordmange 100 poeng, hadde de etter 21 runder 59.

Rekorden fikk likevel ikke forsvarskjempen Virgil van Dijk til å miste hodet.

– Serieledelsen gir oss en god følelse, men du ser at det fremdeles er rom for forbedring, sier han svært avslappet på et TV 2-vist intervju.

  • LES OGSÅ: Toppscoreren herjet i etterlengtet storseier for Solskjærs Manchester United

– Vi burde scoret flere

Liverpool-manager Jürgen Klopp var heller ikke bare i fyr og flamme, selv om de nå har spilt 38 strake kamper i serien uten å tape.

– Jeg er storfornøyd med resultatet, men vi må jobbe med prestasjonen. Vi burde scoret flere mål, det er sannheten, sier han til Sky Sports.

Til BBC understreker han at sesongen langt fra er over, selv om de har 16 poeng ned til nærmeste utfordrer.

– Det føles ikke spesielt. Vi vet at det er det, men det føles ikke slik. Når noen gir deg et trofé er det ferdig, men til da må vi kjempe. Dette er bare begynnelsen, sier han.

Tyskeren mente de fortjente seieren fullt ut, noe hans kollega José Mourinho ikke var helt enig i.

– Dette er fotball. Noen ganger får du mer enn du fortjener. Andre ganger mindre. Dette var et tilfelle hvor vi ikke fikk med oss noe, selv om vi fortjente å få det, sier han til BBC.

Liverpool kunne tatt ledelsen allerede etter tre minutter, men måtte vente til det 36. minutt. Da vendt Firmino elegant av den 20 år gamle debutanten Japhet Tanganga og banket inn 1–0.

Tottenham, som manglet stjernespiss Harry Kane, lot Liverpool styre spillet i første omgang. Den første virkelige målsjansen fikk de først etter pause, da de presset frem en Liverpool-feil høyt i banen. Det endte med skudd utenfor fra Lucas Moura.

Så nærme var Giovani Lo Celso å sikre ett poeng for Tottenham i sluttminuttene.

Nære utligning

Kampen hadde åpnet seg, spillet bølget hurtig fra side til side og Tottenham så ut til å nærme seg mål. Etter en stund roet det seg litt, og Liverpool festet igjen grepet.

Da ting så trygge ut kom en ny Liverpool-feil. Ballen endte hos Son Heung-min. Sørkoreaneren hadde tilsynelatende fri bane mot mål, men han greide ikke å presse skuddet på mål.

– De leker litt med ilden nå, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Full overtenning ble det for Klopp åtte minutter før slutt da innbytter Giovani Lo Celso skled inn foran Liverpools mål og fikk foten på et innlegg. Tyskeren veivet frenetisk med armene, men slapp med skrekken da argentineren på smått utrolig vis sendte ballen utenfor fra tre meter.

Det ble hektisk for Liverpools bakre rekker de siste minuttene, men Tottenham maktet ikke å score. Dermed endte kampen 0–1 på Tottenham Hotspur Stadium.

Seieren sendte Liverpool opp på 61 poeng, 16 poeng foran serietoer Leicester. For Tottenhams del gjorde nok et tap at de ble værende på 30.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Liverpool FC