Steaua Bucuresti-leder angrep journalister

Ga kvinnelig reporter blåmerker.

IKKE BARE JUBEL: Steaua-spillerne jublet for avansement, men klubbens rykte er skadet etter at manager Mihai Stoica angrep journalister.

Mihai Stoica, manager for Steaua Bucuresti, har fått politiet på nakken i Makedonia. Før tirsdagens mesterligakvalifisering mot Vardar i Skopje gikk Stoica fysisk til angrep på journalister fra rumenske ProSport og Pro TV, melder AIPS, det internasjonale sportspresseforbundet.

Stoica har fått en bot på rundt 400 euro (ca. 3100 kroner).

Det hele fant sted da Stoica sammen med to livvakter ankom stadion for offisiell trening i forkant av oppgjøret. Blant annet skal en kvinnelig reporter ha blitt påført blåmerker.

Anstrengt forhold

Ifølge AIPS har forholdet mellom Steaua og journalistene som dekker dem, vært anstrengt den siste tiden. Stoica har fratatt enkelte reportere akkrediteringer, men i dette tilfellet kunne han ikke gjøre det, da Vardar var arrangør.

Det er for øvrig ikke første gang at Steaua stjeler overskrifter av utenomsportslige årsaker. Klubbens eier er dømt til tre og et halvt års fengsel etter å ha vært involvert i både kidnapping og kampfiksing.

Når UEFA får satt seg nærmere inn i saken, kommer nok Stoicas siste verk også til å få større konsekvenser enn boten han er tildelt.

Steaua vant

— Handlingene var fullstendig uberettigede og bør straffes strengt. I det siste har Steaua Bucuresti, ved noen av deres ledere, hemmet flere journalister fra å gjøre jobben de er satt til. Presseakkrediteringer er blitt konfiskert, og journalister er blitt angrepet både verbalt og fysisk. Presseforbundet fordømmer de beklagelige hendelsene og har sendt en offisiell protest til UEFA og FIFA, med håp om at tiltak ikke vil bli utsatt, heter det i en melding fra presidenten i det rumenske sportspresseforbundet, Dumitru Graur.

Steaua vant for øvrig kampen i Makedonia 2-1, og 5-1 sammenlagt.