Fotball

– Hallén har fått ufortjent mye kritikk

<p>NFF-styremedlem Arne Aambakk mener fotballpresident Yngve Hallén har fått ufortjent mye kritikk, men mener han også har mye å lære.</p>

Cardiff, Wales 20111112.Yngve Hallén, Norges fotballpresident, før landskampen i fotball mellom Norge og Wales på Cardiff City Stadium lørdag.Foto: Erlend Aas / Scanpix Aas, Erlend

 • Kristian Stenerud

Formann i AaFK, Arne Aambakk Foto: Staale Watt¿ Camera: Nikon D2H Staale Watt¿

ÅLESUND (smp.no): I løpet av høsten har styremedlemmene Hege Jørgensen, Hege Leirfall og Paul Glomsaker valgt å si nei til en ny periode i Norges Fotballforbunds forbundsstyre.

Den siste uken har Jørgensen og Leirfall gått hardt ut i media og bekreftet at årsaken til at de slutter er fotballpresident Halléns lederstil. Saken har ført til store oppslag i flere dager i både Dagbladet og VG.

 • Samleside: Siste nytt om landslaget

– Jeg synes Yngve (Hallén) har fått ufortjent mye kritikk i media, og jeg har savnet en litt mer balansert dekning, sier Aambakk til Sunnmørsposten.

– Ikke enkelt

– Har Hallén hatt en krevende lederstil?

– Det har helt klart ikke vært enkelt for Yngve, som kom fra en liten klubb som Sogndal, å gå rett inn i toppen av norsk fotball. Han har nok måtte bruke tid på å finne den riktig arbeidsformen. Yngve har selv sagt at han har forbedringspotensial, og det må han ta lærdom av, sier Aambakk som selv har en fortid som styreleder i AaFK.

Jørgensen trakk seg fra forbundsstyret forrige uke og ga følgende forklaring til Dagbladet:

– Jeg ønsker å bruke den kompetansen jeg har, og jeg kom ikke inn i styret for å sitte som en gallionsfigur på VIP-tribunen. Når ikke den kompetansen jeg sitter på tas på alvor, så blir det meningsløst for meg å sitte i styret, sa hun.

(Artikkelen fortsetter)

Splittet styre . Dette var forbundsstyret som fikk tillit i mars i 2010, men siden den gangen har tre medlemmer valgt å trekke seg fra videre deltakelse når det velges nytt forbundsstyre i mars neste år. Arne Aambakk (nr. to oppe fra venstre) mener fotballpresident Yngve Hallén må ta selvkritikk for noe av lederstilen sin. (Foto: Scanpix)

– Styrerommet er hellig

– Jeg vil påpeke at alle har fått slippe til uten å bli avbrutt på styremøtene vi har hatt. Vi har hatt tøffe diskusjoner der vi har vært uenige, men det må til for at vi skal klare å videreutvikle norsk fotball, sier han.

– Hva synes du om at styremedlemmer går ut i media og kritiserer fotballpresidenten?

– Jeg har respekt for at de kan ha forskjellige meninger, men for meg er styrerommet hellig. Det som skjer i et styrerom bør forbli der, sier AaFKs tidligere styreleder som får støtte av Hallén som heller ikke liker at saken har kommet ut i media.

Statistikksenter Eliteserien:

– Det er vel ingen av oss som egentlig ønsker det, men nå er det blitt slik og det må vi konstatere. Når man tar opp status er det veien framover som er viktigst, sa han til Dagbladet i går.

Onsdag samlet forbundsstyre seg til et nytt møte der den siste ukes medieoppslag var en naturlig del av diskusjonen.

Tøff og krevende prosess

– Vi har blitt enige om at det er viktig at vi står samlet nå fram mot mars, når et nytt forbundsstyre skal dannes, sier han.

Aambakk kom inn i forbundsstyret i 2010 og var forberedt på tøffe tak fra første stund.

– Vi gikk inn i en tøff og krevende prosess der vi måtte kutte kostnader med en økonomi som var mindre god. Vi ga klar beskjed om at vi måtte ha en dugnad i norsk fotball, men kuttene vi måtte ta ble mottatt forskjellig. Nå ser ting heldigvis lysere ut, mener Aambakk som tar gjenvalg.

NB: Styremedlem Hege Jørgensen svarte ikke på Sunnmørspostens henvendelser i går kveld.

 1. Les også

  Liker ikke Rajo-saken

 2. Les også

  Hallén ønskes videre som president

 3. Les også

  Bratseth: - NFF låser seg inne

 4. Les også

  - NFF er for topptung

 5. Les også

  Toppfotballen taus om Hallén

 6. Les også

  Hallén nektet å debattere med styremedlem

 7. Les også

  Kretsene støtter Hallén

 8. Les også

  Trekker seg etter Hallén-bråk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Toppfotballen taus om Hallén

 2. FOTBALL

  Nytt NFF-styremedlem trekker seg

 3. FOTBALL

  Kretsene støtter Hallén

 4. SPORT

  Tidligere visepresident beklager at Hallén blir gjenvalgt

 5. FOTBALL

  Jørgensen tar ikke gjenvalg i NFF-styret

 6. FOTBALL

  Trekker seg etter Hallén-bråk