Fotball

Steven Gerrard legger opp

Liverpool-legenden Steven Gerrard legger fotballskoene på hylla etter en lang karriere.

Steven Gerrard vil for alltid bli husket på Anfield. Her jubler han over en scoring i mai i fjor. Foto: REUTERS

  • Steffen Stenersen

36-åringen var kaptein i Liverpool i en årrekke og hadde også kapteinsbindet på det engelske landslaget.

De to siste sesongene har Gerrard spilt for Los Angeles Galaxy i amerikanske MLS.

— Jeg skal bruke tid på å vurdere en rekke alternativer, og jeg vil komme med en annonsering angående det neste steget i min karriere veldig snart, sier Gerrard i en uttalelse.

Les også

Tidligere engelsk fotballstjerne: - Jeg ble seksuelt misbrukt av treneren min hver dag i fire år

— Som tenåring gikk barndomsdrømmen min i oppfyllelse da jeg fikk dra på meg den røde Liverpool-drakten. Da jeg fikk debuten mot Blackburn i 1998, kunne jeg ikke forestille meg hva som skulle følge de neste 18 årene, sier Gerrard ifølge Sky Sports.

Tidligere i uken gikk ryktene om at Gerrard var på vei til å ta over som manager for MK Dons. Han har også vært nevnt som aktuell til en rolle i støtteapparatet til Brendan Rodgers i Celtic.

– Jeg føler meg heldig som har fått oppleve så mange fantastiske høydepunkter i karrieren. Jeg er stolt over å ha spilt over 700 kamper for Liverpool, mange av dem som kaptein, og over at jeg har hjulpet klubben med å bringe store titler tilbake til Liverpool, sier Gerrard, og nevner finalen i Istanbul spesielt.

Det at Steven Gerrard nå velger å legge kommer ikke veldig overraskende, men mange har tydd til sosiale medier for å hylle legenden:

— Det har vært en ære å se Gerrards karriere utvikle seg. Han legger igjen så mange minner som aldri vil forsvinne. Legendestatusen hans vil bare fortsette å vokse, skriver James Pearce, som følger Liverpool tett gjennom avisen Liverpool Echo.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball