Fotball

Jerv-treneren skuffet over flere spillere

Tidligere Start-sjef Mons Ivar Mjelde kunne se hans Fredrikstad vinne 2-1 over Jerv i en sjanserik kamp. Jerv-trener Arne Sandstø mener flere av Grimstad-gutta ikke leverte godt nok.

Jerv-trener Arne Sandstø var skuffet over flere av sine spillere etter kampen mot Fredrikstad. Foto: Herman Folvik

  • Herman Folvik

Målene til Fredrikstad ble scoret av Ulrik Flo og Filip Johansen Westgaard i hver sin omgang. Glenn Andersen reduserte på overtid og sørget for tre veldig nervepirrende minutter på overtid, men Jerv maktet ikke å komme tilbake. Med det stopper Jervs seiersrekke på fem kamper for denne gang. Tapet er Jervs første siden bortekampen som Sandefjord vant 3-2 26. juni.

— Vi har våre muligheter, men går det ikke, så går ikke det. Vi får ikke spilt oss til de fordelene vi vanligvis pleier, fordi vi ikke klarer å få opp tempo. I tillegg er det flere som leverer under pari i dag. Det er flere som ikke er så gode som de pleier å være, og da klarer man ikke å trenge gjennom Fredrikstad, sier Arne Sandstø, Jerv-trener til Fædrelandsvennen etter kampen.

- Vil du si noe om hvilke av spillerne du er skuffet over?

— Det tar vi internt, men du ser kampen du også. Det skjer i fotball. Vi har vært gode i en lengre periode nå, og at det svinger litt må vi tåle, svarer han.

Jerv faller dermed ned på tredjeplass etter den 23. av 30 runder med sine 42 poeng, poenget bak Sandefjord på andreplass. Serieleder Kristiansund har seks poengs luke til Jerv. Bak Jerv følger Sandnes Ulf og Kongsvinger med 38 poeng, mens Strømmen har 37.

Mjelde-ros til Jerv

Mons Ivar Mjeldes opptur i Fredrikstad fortsetter. Den tidligere Start-treneren har nå tatt 10 av 12 poeng i sine fire første kamper og den tradisjonsrike klubben er på vei vekk fra bunnstriden.

— Det er ekstremt viktig for oss i den situasjonen vi ligger. Å vinne hjemme og spille bra gjør noe med publikum. De kommer tilbake nå. Vi har tatt noen steg som gjør at vi kan spille jevnt med et lag som Jerv. Det er fantastisk bra etter bare tre uker. Det synes jeg er utrolig bra. Det er et godt Jerv-lag. Det er det beste laget vi har møtt i mine fire kamper, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.

— Vi har bra kontroll på dem, og skaper flere farligheter selv. All ære til gutta. De gjør en veldig god jobb, og vi har hevet oss fort, fortsetter Mjelde

- Hva har du gjort på tre uker som har gitt 10 av 12 poeng?

— Si det. Vi har gjort en del ting. Det er mye jobb å være trener. Vi har prøvd å sette fokus på hvilke mål vi har og finne ut hvordan alle skal dra i samme retning. Vi har jobbet i noen prosesser rundt dette og satt fokus på ting på trening som vi har truffet bra på. Jeg har fått god respons av spillergruppa. All ære til dem. Det er de som gjør jobben, sier Mjelde.

Tidligere Start-trener Mons Ivar Mjelde har fått en god start som FFK-trener.

Les også

Vi fulgte Fredrikstad-Jerv minutt for minutt

— Må lære av dette

Jerv-treneren sier at laget skal lære av tapet mot Fredrikstad i den videre jakten på opprykk.

Er det et ugunstig tidspunkt å møte Fredrikstad med ny trener og ny giv?

— Nei, vi skal være gode nok til å slå ethvert lag, sier Sandstø i presserommet på Fredrikstad stadion.

- Hvilken tanker sitter du igjen med dette tapet?

— Vi møter en motstander som er bra fysisk. De har noen spillere som har høyt tempo, men mest av alt sliter vi med eget tempo. Vi er veldig upresise rundt deres 16-meter.

- Hva er årsaken til at det lugger?

— Vi møter et lag som er bra fysisk og har stor entusiasme, men vi må likevel sette mål av oss å være gode nok til å spille ut det første presset, slik vi gjør tidvis i første omgang. Vi må klare det i lengre faser av kampen, mener Sandstø.

- Seiersrekka på fem strake kamper stopper, og dette er det første tapet på to måneder. Hva betyr det?

— Vi har hatt en fantastisk periode. Vi har tapt to av en hel haug med kamper. Vi må lære av dette her, slik vi gjør etter hver kamp. Vi må se hva vi er nødt til bli bedre på, og øve på det før vi skal være klare til neste kamp. Vi må trene godt nå som det kommer en kamppause. Vi ser på enkeltspillere at det er noen som har litt å gå på når det gjelder det fysiske, og det må vi jobbe steinhardt med, forteller Arne Sandstø.

Les også

Landslagsspilleren byttet klubb for å støtte kreftsyk bror

Viktig blokkering

Glenn Andersen ble hyllet i Fredrikstad før avspark på grunn av at hans scoring for Jerv i siste runde mot Follo i fjor reddet plassen for Fredrikstad. Det førte til jubelscener både i Grimstad og Østfold. Denne gangen scoret han mot Fredrikstad, men likevel kunne ikke Jerv juble.

— Det er tre tapte poeng i en vanskelig bortekamp. Vi spiller vår dårligste kamp på fryktelig lenge. Det er en tett og jevn kamp, men vi taper, sier Andersen til Fædrelandsvennen i Fredrikstad.

Det tok bare to minutter før Eirik Haugstad var farlig frempå etter et innlegg fra venstre. Han gikk i duell med Fredrikstads keeper Per Morten Kristiansen og kom først på ballen. Ballen spratt ned like utenfor målet. Fredrikstads spiss Mouhamadou Ndiaye kom til en halvsjanse da han kom foran Glenn Andersen og headet ett innlegg noen meter utenfor.

Etter ni minutter hadde Jerv et fint angrep anført av høyreback Dejan Corovic som ga ballen videre til Ulrik Berglann. Kanten slo de velkjente «45 gradene ut» til Tonny Brochmann som avsluttet fra 15 meter omtrent, men skuddet ble blokkert av oppofrende FFK-bein.

Tonny Brochmann kom i utsøkt scoringsposisjon, men FFK fikk blokkert. Senere i første omgang traff han stolpen Foto: Herman Folvik

Ballen endte videre hos Kristoffer Tønnesen som forsøkte lykken fra 16 meter, men Kristiansen hadde ikke nevneverdige problemer med å redde.

Les også

Steinar Pedersen: - Jerv er en klar favoritt til å rykke opp

Annullert scoring

Etter 22 minutter kom Eirik Haugstad alene med keeper, men var hardt presset av Erik Tønne og keeper Kristiansen kom også langt ut. Det ble vanskelig for Haugstad, og han klarte ikke å trylle.

FFK var skumle på noen innlegg og dødballer, og det ble ordentlig farlig. Ndiaye satte ballen i mål, men til vertenes frustrasjon blåste dommeren frispark til Jerv da Øyvind Knutsen mistet en ball i feltet i forkant.

Les også

Endelig har Lind funnet ut av marerittplagene

Stolpetreff

Etter 28 minutter var Jerv centimeter fra ledelse. En corner fra Brochmann endte opp tilbake hos dansken etter litt frem og tilbake i feltet. Han skjærte inn i 16-meteren og prøvde å curle ballen i lengste hjørnet. Det gjorde han bra, men akkurat ikke godt nok, dessverre sett med Jerv-øyne. Ballen traff stolpen bak en Kristiansen i FFK-buret som ikke hadde hatt sjanse i havet til å redde forsøket.

Michael Ogungbaro og Tonny Brochmann fortviler etter sistnevntes stolpetreff. Foto: Herman Folvik

Kun to minutter senere var det Fredrikstads tur til å skape en stor sjanse. Kristian Brix slo en dødball inn i feltet hvor FFK hadde spillere i kø for å sette ballen i mål fra kort hold.

Ulrik Flo misbruker her en gigantmulighet. Senere scoret han likevel. Foto: Herman Folvik

Det var Ulrik Flo som så ut til å få æren av å bli målscorer, men misbrukte den gylne sjansen utrolig nok.

Flo-scoring

Samme Flo fikk en ny mulighet etter 37 minutter etter å ha løsrevet seg mellom Dejan Corovic og Espen Knudsen. Spissen viste stor klasse da han klinket ballen nede i lengste hjørnet til 1-0 til Fredrikstad.

Fredrikstad feirer 1-0-målet til Ulrik Flo foran Jerv-fansen. Foto: Herman Folvik

To minutter senere var Mons Ivar Mjeldes gutter på farten igjen. Ludvig Begby plukket opp en andreball i feltet og forsøkte seg på volley, men denne gang reddet Knutsen.

Les også

Skeie trekker tilbake utspill etter Arendal-oppvisningen

Nytt stolpetreff

Haugstad var på farten like etter sidebytte. Jerv var tre-fire mann inne i boksen, men høyrekanten, som kom fra Stabæk i sommervinduet, valgte å avslute istedet og traff bare nettveggen. Etter 54 minutter var Ulrik Flo nære på å bli tomålsscorer. Han headet like over etter et innlegg.

Etter 56 minutter var Jerv igjen så tett på scoring som man kommer. Michael Ogungbaro smalt til fra distanse. Ballen gikk via et Fredrikstad-bein og i stolpen og ut til corner.

Les også

Jerv presenterte tre forslag til nye Levermyr

Fantastisk skudd

Jerv dominerte store deler av andre omgang, men FFK muret godt igjen. Innbytter Joachim Edvardsen kom til en skummel heading fra få meter, men det ble ikke noe fart i den og Kristiansen reddet.

Etter 78 minutter punkterte Fredrikstad langt på vei kampen med en lekker scoring. Innbytter Filip Johansen Westgaard hadde bare vært på banen i fire minutter i det han skrudde ballen i lengste kryss bak en sjanseløs Knutsen. Fredrikstad Stadion og de drøyt 4000 tilskuerne feiret med glede og jubel.

Fredrikstad og Mons Ivar Mjelde vant over Jerv. Her diskuterer Mjelde og Jerv-trener Arne Sandstø, i forgrunnen, en dommeravgjørelse. Foto: Herman Folvik

På overtid reduserte Glenn Andersen, men det ble med et trøstemål.

Nå venter to uker kampfri før Åsane kommer til Grimstad. Den neste kampen deretter blir utrolig viktig. For 18. september kommer Sandefjord på besøk.

Les også

  1. Chat med oss under Fredrikstad-Jerv

  2. – Jerv er en klar favoritt til å rykke opp

  3. Pedersen i bunnsjiktet blant Start-trenerne

  4. Jervs forvandlingsmann sammenlignes med Usain Bolt

  5. Tørum om ungguttens kunstmål: - Tenkte «f***» idet han avsluttet

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv