Fotball

Sjekk RBK-Hellands hyllest av lagkompisen

— Per Verner er en hedersmann.

Fin lue: Med ”PER” over hele panna, tok Pål André Helland farvel med lagkompis Per Verner Rønning.
  • Petter Rasmus

På gårsdagens trening, kom Pål André Helland løpende ut på feltet med et nokså spesielt hodeplagg. Den røde, hvite og blå lua med ”PER” brodert over hele panna, viste seg å være vingens personlige lille gest til stopperen som kalles «løven» blant spillerne.

— Nå som han er ferdig hos oss, må jeg jo hedre Per Verner. Han er en hedersmann, sa Helland – og avslørte samtidig nyheten:

Per Verner Rønning blir ikke med på RBKs gulljakt denne sesongen. Dagens treningskamp mot Kristiansund er 32-åringens siste opptreden i Rosenborgtrøya før han leies ut til Levanger.

Ønsket overgangen selv

Det ferske 1.divisjonslaget var lenge før jul frempå med et ønske om å få låne RBK-duoen Per Verner Rønning og Bent Sørmo. Mens Sørmo byttet beite i forbindelse med treningsleiren på La Manga, gjorde skaden til Hólmar Örn Eyjólfsson RBK betydelig mer lunken til å låne ut Rønning. Med islendingens comeback mot Kristiansund i dag, går låneavtalen likevel i boks. Rønning vender tilbake til moderklubben.

— Per Verner har hele tiden hatt et ønske om å vende hjem. Familien bor på Levanger, og pendlingen har kostet krefter. Samtidig er han på et sted i karrieren hvor tankene om livet etter fotballen har begynt å melde seg. Det har Levanger signalisert at de vil hjelpe Per Verner med, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Imponert

«Brutter’n» roser Rønnings innsats for Rosenborg, og er imponert over den profesjonaliteten stopperen har vist frem til løsningen nå kom på bordet.

— Per Verner har vært strålende for oss, og en veldig viktig spiller å ha på feltet, sier han.

Stopperen kom til RBK i 2011, og er inne i sitt siste kontraktsår med klubben. Dermed blir han etter alle solemerker stående på 36 eliteseriekamper totalt for Rosenborg.

Ikke bekymret

Utlånet betyr samtidig at Kåre Ingebrigtsen kun har 20 spillere i troppen, og mister en av de kun to rene stopperne han har tilgjengelig til kampen mot Kristiansund.

— Jeg bekymrer meg ikke for dekningen på stopperplass. Hólmar er tilbake, og Tore Reginiussen er ikke så mange uker unna å være klar igjen. I tillegg har vi Strandberg her frem til sommeren. Jørgen Skjelvik kan også brukes på stopperplass. Treningskampen mot Byåsen viste at Alexander Søderlund kan være en joker i midtforsvaret. Han imponerte meg som stopper, sier Ingebrigtsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK