Fotball

Bielsa trakk seg etter hjemmetap i serieåpningen

Den kontroversielle argentineren er ferdig i Marseille.

GIKK AV: Marcelo Bielsa og Marseille tapte hjemme mot Caen i serieåpningen. Etter kampen trakk argentineren seg som trener. Foto: REUTERS/Philippe Laurenson/NTB scanpix

Marseille fikk en skuffende start på den franske serien da de tapte 0-1 hjemme mot Caen. Etter kampen trakk trener Marcelo Bielsa seg.

Marseille hang lenge med i tittelkampen sist sesong, men måtte til slutt se seg slått av tre lag. Lørdag scoret Andy Delort målet som ga Caen alle tre poengene i oppgjøret. Det fikk Bielsa til å si at nok var nok. På pressekonferansen etter kampen annonserte argentineren at han trakk seg som klubbens trener.

60-årige Bielsa tok over Marseille foran forrige sesong. Den karismatiske treneren har tidligere ledet blant annet Atheltic Bilbao, samt vært landslagssjef for Argentina og Chile.

For Monaco gikk det bedre. Valere Germain ga Nice ledelsen tidlig, men et rødt kort gjorde at Monaco spilte én omgang med en mann mer.

Det utnyttet fjorårets serietreer til å snu kampen til 2-1-seier. Målene ble scoret av Bernardo Silva og Lavyin Kurzawa.

For Rennes var ikke Anders Konradsen i troppen da bortekampen mot Bastia endte i 1-2-tap.

Assistenten tar over

Frank Passi, assistenten til trener Marcelo Bielsa, kommer til å få det midlertidige ansvaret for Marseille etter at hovedtreneren trakk seg. Bielsa fortalte at det var en uenighet om kontrakten som første til at han gikk fra jobben.

Nå sier klubbpresident Vincent Labrune at Franck Passi blir ansvarlig inntil videre, men han legger også til at han ikke helt forstår avgjørelsen til Bielsa.

– Jeg er som alle som holder med Olympique Marseille, sjokkert over den brutale avgjørelsen til Bielsa. Vi snakket om kontrakten og kom til enighet i forrige uke, hevder klubbpresidenten.

Uansett må han på jakt etter en ny hovedtrener, og vedkommende bør komme på plass som raskt som overhodet mulig.

Bielsa har hatt et heller kjølig forhold til klubbpresidenten, og han har tidligere sagt at den ustabile situasjonen i klubben ikke har passet ham.

– Det er riktig at vi hadde kommet til en slags enighet om kontrakten min til 2017-sesongen. Jeg ble innkalt til et møte med generalsekretæren og en advokat. Det var ingen forhandlinger. Det var noen punkter i kontrakten min de ønsket å forandre. Jeg lyttet til det de sa, og deretter tok jeg min beslutning, forklarte Bielsa etter at han hadde sagt opp med umiddelbar virkning.

(©NTB)

Les også

  1. Benítez om Ødegaard: - Vi må være tålmodige

  2. Manchester United-stopper har blodpropp

  3. Hareide leter etter lekkasje i egne rekker: - Irriterende

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Ligue 1