Aston Villa snudde og vant mot Johansens West Brom

Aston Villa er i førersetet i semifinalen i opprykkssluttspillet til Premier League etter at de lørdag slo rivalen West Bromwich 2–1 på hjemmebane.

Stefan Johansen (midten) spilte 84 minutter for West Brom.

Aston Villa – West Bromwich 2–1

Stefan Johansen spilte 84 minutter da hans West Bromwich rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 borte mot rivalen Aston Villa. De har dermed et vrient utgangspunkt før tirsdagens returoppgjør hjemme på The Hawthorns.

Det så riktignok lovende ut for WBA lenge. Dwight Gayle sendte gjestene i ledelsen etter 16 minutter. Villas Glen Whelan gjorde en kjempetabbe, og spissen som er på utlån plukket opp ballen og hamret den i nettet.

Frem til det hadde hjemmelaget styrt det meste, og også etter målet var det Aston Villa det meste handlet om. De presset på for utligning. Anwar El Ghazi, Jack Grealish og Tammy Abraham hadde alle muligheter, men klarte ikke overliste Sam Johnstone i WBA-buret.

Tidligere Viking-spiller var ikke med i troppen til Aston Villa.

Les også

Premier League herjer etter magre Europa-år: – Blitt mye bedre taktisk

Opphenting

15 minutter før slutt satt den endelig for vertene. Innbytter Conor Hourihane hadde bare vært åtte minutter på banen da han hamret et langskudd fra drøye 20 minutter i krysset. En fantastisk scoring.

Fire minutter etter var oppgjøret snudd. Graelish gikk i bakken etter en hodeløs takling fra tidligere Arsenal-spiller Kieran Gibbs. Dommeren pekte på straffemerket, og fra elleve meter var Abraham sikker.

2–1 og Villa Park kokte. Da var det West Bromwich som måtte fremover på banen.

Trenerduell

Gjestene valgte å ta av norske Johansen da seks minutter gjensto. Inn kom James Morisson. Johansen er på lån fra Fulham ut sesongen.

Tre minutter senere ble vondt til verre for WBA. Målscorer Gayle ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort.

I den andre semifinalen møtes Derby og Leeds. Finalen spilles på Wembley. Vinneren der rykker opp til Premier League.

De spiller første oppgjør lørdag kveld. Det blir en spennende trenerduell der tidligere storspiller Frank Lampard og den argentinske profilen Marco Bielsa møtes til duell.

(©NTB)