Fotball

Brynes trener ble overrasket over Viking

Se intervju med Bryne-trener Ole Hjelmhaug.

svp://102101?view=sa
 • Svein Hagen

Viking – Bryne 0-3:

Bryne fikk en drømmestart mot Viking da Adrian Berntsen, nevøen til Viking-trener Bjarne Berntsen, dundret inn ledermålet før tre minutter av oppgjøret var spilt.

– Det er jo spesielt å score mot Viking i utgangspunktet, men hele klart litt rart når det er onkel Bjarne som er trener for dem. Men når jeg er ute på banen, så kan jeg egentlig ikke tenke så mye akkurat på det. Jeg håper jo virkelig han får suksess som Viking-trener, understreker Adrian Berntsen.

Etter scoringen fortsatte Bryne å være aggressive i sin spillestil og skapte hele tiden farligheter for en stillestående og vaklende Viking-forsvar. Det var da heller ikke ufortjent at Bryne kunne øke sin ledelse i oppgjøret. Omar Fonstad El Ghaouti fikk stå ganske så umarkert på bakre stolpe og satte ballen enkelt inn bak Vikings-keeper Amund Wichne.

Les også

Viking ydmyket av Bryne i årets første treningskamp

Smaker å slå Viking

At samme mann ordnet sin scoring nummer to på straffespark like etter pause, gjorde dagen tilnærmet perfekt for Brynes nye spiss.

– Det er ingen tvil om at det alltid smaker godt å slå Viking. De har jo alltid fremstått som storebror for oss i Bryne, og den skalpen er noe spesielt å ta, understreker han.

Han ble selv felt i situasjonen som førte til straffesparket bare to minutter etter pause. Like fullt gikk han selv frem for å ta straffen. Noen han understreket var avtalt på forhånd.

– Jeg har alltid tatt straffespark og føler meg veldig trygg og sikker på de situasjonene. Det ble også en scoring for meg i treningskampen mot Brodd forrige helg, så nå står jeg med tre scoringer på mine to første kamper for Bryne. Det lover virkelig godt for fortsettelsen, mener han.

Omar Fonstad El Ghaouti setter her inn straffesparket helt i begynnelsen av den andre omgangen. FOTO: Pål Christensen

Fornøyd Hjelmhaug

Bryne-trener Ole Hjelmhaug var naturligvis godt fornøyd med å slå Viking i treningskamp med solide 3–0. Selv om han er snar med å legge til at det ikke er noen som helst grunn til å ta av selv om det ble seier over erkerivalene fra Stavanger.

– Resultatet er solid, prestasjonene bak seieren er også veldig positiv. Spillerne viste virkelig igjen mye av det som vi har trent på de siste fire ukene, forklarer Ole Hjelmhaug.

Han trekker spesielt spillet i begge endene av banen. Forsvarsmessig var det solid, samtidig som effektiviteten foran motstanderens mål var solid. I det hele tatt følte Hjelmhaug at spillerne løste oppgavene sine akkurat slik de hadde snakket om på forhånd.

– Vi er tidlig i februar og det er enda to måneder til seriestart. Det betyr imidlertid veldig mye å få en slik flyt i spillet tidlig i oppkjøringsfasen, noe som gir god trygghet inn i det videre treningsarbeidet vårt, mener han.

Les mer om

 1. Bryne FK
 2. Viking FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Se målene fra Vikings ydmykende tap for Bryne

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Viking-dødaren strålte etter kampen: - Det var fantastisk deilig

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Pål Fjelde er tilbake og skal ta Bryne opp sammen med ny toppscorer

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne-spiller: – Det føles blodig urettferdig

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne knuste Skeid: - Det handler om å gjenskape disse prestasjonene

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Se Berntsen slakte eget lag etter det pinlige tapet for Bryne