Hangeland: - Jeg vil ikke bæres av banen

— Fristende å fortsette, men denne dagen måtte komme, sier den tidligere landslagskapteinen til Aftenbladet.

SISTE KAMP: Brede Hangeland spilte sin siste landskamp for Norge mot Frankrike i mai. Det endte med 0-4-tap.

Brede Hangeland ga tirsdag beskjed til landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han gir seg med landslagsfotball.

Etter 12 år, flere av dem som kaptein, har den nåværende Crystal Palace-spilleren akslet Norge-trøya for siste gang.

Vil ikke bæres av banen

— Gir du deg fordi du vil tyne klubbkarrieren lengst mulig?

— Nei, dette handler ikke om tid eller penger. Det handler om at jeg vil gjøre en god jobb for arbeidsgiveren min. Jeg har heller ikke som mål å bæres av banen en gang i framtiden. Jeg har hatt seks-sju år nå med stor belastning og kjenner at jeg blir eldre. Jeg er 33 år nå og følte det var ryddig å ta denne avgjørelsen. Dessuten er det et toårsperspektiv på landslaget.

- Var det ikke fristende å være med i den kommende kvalifiseringen hvor 24 lag kommer med i Frankrike i 2016?

— Naturligvis var det fristende, men denne dagen måtte komme en gang. Det betyr at jeg mangler et mesterskap for Norge, og at det alltid vil mangle, men jeg er trygg på at dette er en riktig avgjørelse, sier Hangeland til Aftenbladet.

Bare nesten

- Du har vært med på landslaget siden 2002 og en 12-årsperiode uten at landslaget har kvalifisert seg til mesterskap. Er du Nesten-Brede?

KAPTEINEN: Her er Brede Hangeland på landslagssamling med trener Per-Mathias Høgmo.

— Det er nok riktig på mange måter. Jeg har vært en del av en slik generasjon, og vi har feilet på målstreken noen ganger. Blant annet i play off mot Spania og Tsjekkia. Konklusjonen er at jeg fikk oppleve nesten alt jeg ville i karrieren min. - Hva er høydepunktet fra landslagskarrieren?

— Av privatkamper er det debuten i Østerrike i 2002, og da vi slo Tyskland 1-0 på bortebane og kampen mot Argentina på Ullevaal. Av kvalifiseringskamper framstår 1-0 hjemme mot Portugal (EM-kvalik i 2010) som den beste.