Fotball

Aalesund-treneren raser over karantene: - Kyss meg i ræva!

Trond Fredriksen er ikke fornøyd med at de må klare seg uten suspendert Franck Boli mot Brann.

Trond Fredriksen var glad for uavgjort mot Rosenborg, men ikke suspensjonen til Franck Boli.
  • Joakim Rødven

I et forsøk på å komme først på et innlegg fra høyreback Adam Arnarson, kom Franck Boli akkurat for seint inn og felte samtidig Jonas Svensson. Det mente dommer Kai Erik Steen var nok til å gi frispark og gult kort til Aalesund-spissen.

Det ble ikke godt mottatt hos AaFK-trener Trond Fredriksen. For det gule kortet betyr at tangotrøyene må klare seg uten ivorianeren når de drar til Bergen og Brann stadion førstkommende fredag.

— Kyss meg i ræva. Det er pinlig, var en fortvilet Fredriksens første reaksjon på avgjørelsen.

Les også

Skagestad berget ett poeng på overtid

Ødela planen

Men de oransje fikk derimot med seg noe å juble over — medett poeng mot serieleder Rosenborg.

Det poenget kom etter en utligning helt på tampen da midtstopper Edvard Skagestad stanget inn 1-1 da kampen var inne i overtiden. Det er sjelden kost for 28-åringen. Han måtte derfor tenke seg litt om før han kunne slippe jubelen løs.

— Det er ikke så ofte at jeg scorer, så det var et øyeblikk der det stod litt stille. Jeg måtte bare bruke litt tid på å forsikre meg om at det faktisk var mål, sier Skagestad om den viktige utligningen for Aalesund, som han først trodde han hadde headet utenfor.

Franck Boli må stå over mot Brann.

Etter å ha ligget under så å si hele kampen, synes AaFK-spilleren at laget viste god karakter som kom tilbake etter å ha sluppet inn mål allerede etter ett minutt og 40 sekunder.— Det er litt typisk. Det ødela mye av planen vår, der vi skulle holde unna og ta de sjansene vi fikk. Den scoringen endret hele kampbildet og de fikk det litt som de ville egentlig, påpeker midtstopperen.

Les også

  1. Orry: - Dette gir oss selvtillit

  2. RBK-treneren slaktet AaFK

— Fortjent utligning

Men etter kampslutt var det Aalesund som trolig var mest fornøyd med utfallet. Selv om tre poeng selvsagt var det foretrukne, var trener Fredriksen brukbart fornøyd med å få med seg noe fra kampen mot sin trenerkollega Kåre Ingebrigtsen.

— Vi spilte en helt ok førsteomgang. De første 20 minuttene av 2. omgang fikk vi litt mertrøbbel og de spilte oss lave. Da viste de hvor gode de kan være, sier Fredriksen, og legger til:

— Vi fortjente utligningen. Jeg er imponert over guttene som klarte å snu kampen. Det røde kortet betydde en del for at vi klarte det.

Les også

Konradsen etter poengtapet: - Det er min skyld

To spisser ikke uaktuelt

Noe av grunnen til at de fikk presset frem en utligning var at de satte innpå en spiss nummer to da "Mos" ble byttet inn. Det gav dermed hjemmelaget en ekstratrusselpå topp.

På spørsmål om det kan være aktuelt å også spille med to spisser mot Brann førstkommende fredag, utelukker AaFK-sjefen ingenting.

— Vi trenger poeng, så vi spiller ikke for 0-0. Ingenting er uaktuelt, sier en hemmelighetsfull Fredriksen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Aalesunds FK