Fotball

Danmark på revansjtokt

I juni skapte Armenia sjokkbølger med å slå Danmark 4-0 i Parken. Tirsdag vil danskene prøve å rette opp skaden.

Danmark og Daniel Agger, her i aksjon mot Maltas Michael Mifsud (til venstre).
  • NTB

Det høyst uventede stortapet rystet dansk fotball. Hjemmesmellen kom på toppen av en skuffende start på VM-kvalifiseringen, og landslagssjef Morten Olsen ble satt under stort press.

Fredag slo Danmark tilbake med en livsviktig 2-1-seier borte mot Malta. Prestasjonen var svak og preget av nervøse spillere, men danskene gjorde jobben og holdt liv i VM-håpet.

Neste motstander er Armenia på bortebane. Armenerne står med tre borteseirer, men venter fortsatt på sitt første hjemmepoeng.

— Vi skal ut og revansjere den kampen (fra juni). Det håper jeg vi også får se på banen, sier landslagskaptein Daniel Agger.

Imponert

Liverpool-forsvareren spilte ikke da Armenia for tre måneder siden valset over Danmark. Han har latt seg imponere av laget.

— I Parken var det spesielt deres fem offensive spillere som sto fram. Disse må vi forsøke å demme opp for. Samtidig skal vi ha vårt eget spill og forhåpentligvis score et par mål, sier Agger.

- Har en sjanse

Danmark ligger nest sist i gruppe B, men er bare ett poeng bak Bulgaria på annenplass. Med andre ord er danskene fortsatt med i kappløpet om å sikre seg to omspillskamper i november.

Italia topper gruppen klart med et forsprang på sju poeng.

— Optimismen er der, og det skal den også være. Vi har en sjanse for å komme til VM, og den skal vi gå etter, mener Agger.

(©NTB)

Les mer om

  1. Armenia
  2. Danmarks herrelandslag fotball