Trente med RBK i høst - fredag reddet han Liverpool

Liverpool så ut til å gå på et pinlig tap mot Exeter fra nivå fire i FA-cupen, men så dukket Brad Smith opp.

Fredag kunne Liverpool være glade for at Brad Smith ikke ble Rosenborg-spiller. Venstrebacken reddet dem da de så ut til å ryke ut av FA-cupen mot lilleputten Exeter.

Exeter 2-2 Liverpool

Forsvareren Brad Smith ble den store helten da Liverpool klarte 2-2 mot lille Exeter fra nivå fire i tredje runde i den engelske FA-cupen fredag. Smith, som sto uten kontrakt i høst, trente et par uker med Rosenborg i oktober, men dro til slutt tilbake til Liverpool. Det skal Liverpool-fansen være glade for nå.

Les også

Brad Smith trener ikke lenger med Rosenborg

Lå under to ganger

Det var Exeter som ledet både 1-0 og 2-1 før Smith endelig klarte å sette utligningen i nettet etter 73 minutter. Det ble en kamp der skadeskutte Liverpool, som har vunnet FA-cuptrofeet sju ganger, var under strekt press.

– Jeg synes de spillerne vi hadde på banen klarte seg veldig bra, og det er helt klart at vi fortjente dette uavgjortresultatet som gir oss en ny mulighet på Anfield, sa Tom Nichols til BBC. Han scoret det første målet til Liverpool.

Men heldigvis for Liverpool og trener Jürgen Klopp holdt laget unna. Dette var den tredje kampen på under en uke, så det er ikke veldig merkelig at Liverpool sliter med skader. 11 mann fra førstelaget er ute.

Dermed måtte Klopp ty til B-lagsspillerne sine, og det var derfor ikke mange veldig kjente navn på banen, men de holdt unna. Manager Klopp hadde gjort 11 forandringer fra kampen mot Stoke, der Liverpool slo til med seier i den første av semifinalene i ligacupen på tirsdag.

Bare Christian Benteke og José Enrique, som spilte på førstelaget for første gang på nesten et år, var de spillerne som hadde mer enn fire kamper i førsteelleveren fra før.

– Vi prøvde alt vi kunne, men det ble virkelig vanskelig, sa Klopp om sitt unge og uerfarne lag.

– Jeg må berømme Exeter for å spille virkelig bra. Vi hadde noen gode perioder i kampen, men Exeter-spillerne gjorde det veldig vanskelig for oss. Vi klarte uavgjort, og jeg kan nesten ikke tro at vi må ut i ny kamp, men OK, sa Liverpool-manageren.

Les også

Riise serverte Liverpool-legendene Rush og Aldridge

Klart for omkamp

Exeter så muligheten til å sjokkere og sikre seg en skikkelig skalp. Håpet ble virkelig tent da Tom Nichols ga laget ledelsen etter bare ni minutter. Han ekspederte en lav crossball fra Jamie Reid i nettet.

Det tok bare tre minutter for Liverpool å komme à jour, og det var tenåringen Jerome Sinclair som utlignet.

Stillingen holdt seg til de siste sekundene av første omgang, da Lee Holmes maktet å sende Exeter i ledelsen igjen. Et nytt håp ble tent for annendivisjonslaget, men 17 minutter før slutt sikret forsvarer Brad Smith omkamp på Anfield. (©NTB)