Fotball

12 av Starts 23 A-lagsspillere har aldri vunnet i eliteserien

Over halvparten av Starts A-stall har til gode å vinne en eliteseriekamp i fotball. Det ønsker de å gjøre noe med mot Molde søndag.

Starts lagbilde 2016. De med rød ring har aldri vunnet i eliteserien tidligere.<b>Bakerst fra venstre:</b> Chidiebere Nwakali, Lasse Sigurdsen, Erlend Segberg, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Lars-Jørgen Salvesen, Henrik Robstad, Alex DeJohn, Gudmundur Kristjansson, Espen Børufsen, Uduak Cyril Idemokon<b>Midten fra venstre: </b>Steinar Pedersen (vunnet som spiller), Øyvind Riise Dalseth, Erik Ruthford Pedersen, Henrik Breimyr, Kristoffer Vassbakk Ajer (nå i Celtic), Austine Ikenna, Jørgen Rostrup, Kurt Støen, Øyvind Evjen<b>Foran fra venstre:</b> Adi Markovic, Andreas Hollingen, Robert Sandnes, Espen Hoff, Håkon Opdal, Sean McDermott, Daniel Aase, Eirik Wichne, Mathias Rasmussen, Jens Kristian Skogmo Foto: Tor Erik Schrøder

— Ja, det er tall vi soleklart ønsker å endre. Vi ønsker å vinne fotballkamper, hvis ikke hadde det ikke vært noe vits i at vi holdt på med dette, sier Espen Hoff, som har spilt 399 eliteseriekamper og er en av de 11 Start-spillerne som har vunnet en kamp i eliteserien før.

Hele 52,3 prosent av spillerstallen har ikke hatt den gleden foreløpig. Kun åtte av klubbens spillere har startet en kamp og vunnet den med Start. Sean McDermott har bare eliteserieseiere fra tiden i Sandnes Ulf, mens ungguttene Mathias Rasmussen og Lars-Jørgen Salvesen kun har vunnet i kamper de har blitt byttet inn. Venstreback Henrik Robstad, som kom fra Jerv før sesongen, er en av de 12 som ikke har vunnet på høyeste nivå før.

Les hele saken med abonnement