Rekdal var sekunder unna å si opp

<p>Kjetil Rekdal ville sagt opp om Diego Silva hadde skrevet under i 2010.</p>

rekdalen
diegolead

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Hadde Diego Silva skrevet under på kontrakten han ble tilbudt i 2010, er Kjetil Rekdal klokkeklar på at han hadde sagt opp som AaFK-trener. Rekdal mener dette viser kjernen av det han oppfatter som problemet i AaFK.

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at Silva fikk tilbud om en bedre kontrakt enn den han hadde som gikk ut i 2010. Dette til tross for at Silva knapt spilte og at han ikke var ønsket med videre av Kjetil Rekdal. Nå avslører AaFKs hovedtrener at spillet i kulissene var langt mer alvorlig enn som så.

— Hadde trukket meg

– Hadde Diego skrevet under på den kontrakten, hadde jeg trukket meg umiddelbart, hevder Rekdal.

– Det er du helt klar på?

– Ja, det kan jeg garantere. Jeg var sekunder unna å trekke meg i 2010, sier han om sommeren da AaFK kjempet i toppen.

Til slutt ble Rekdals framtid i AaFK – ifølge han selv – berget av at Diego Silva takket nei til kontraktsforslaget.

Rekdal skal ikke ha truet med dette utad, men gjort opp konklusjonen med seg selv.

– Kjernen av problemet

Rekdal er klar på at han ikke ønsker å forlenge kranglingen mellom han og AaFK-ledelsen i media, men velger å bekrefte Silva-historien fordi han mener den viser kjernen av det han oppfatter som selve problemet i AaFK.

– Det var et voldsomt jag. De som satt på pengene, med Bjarne i spissen, presset voldsomt på for at han skulle få spille. Hvis han bare var innbytter, ville de at han skulle spille mer. Jeg holdt på med den saken i ett og et halvt år og var så lei at du ikke kan tro det engang, sier Rekdal.

Bjarne Haagensen bekrefter at han hadde et ønske om at Diego Silva oftere skulle få sjansen.

Ikke presset av Hoff

– Vi kjøpte og betalte han, men Kjetil brukte han aldri. Men at jeg maste på at han skulle bruke han burde jo egentlig være helt uinteressant, mener Haagensen.

Rekdal er klar på at han aldri lot omgivelsene påvirke Silvas spilletid – og at Henrik Hoff aldri var blant dem som presset han. Heller tvert imot.

– Det jeg kan si er at styret aldri har pålagt en trener at den og den spilleren skal spille. Det ville ha vært helt uholdbart. Kontraktene våre er klokkeklare på at det er hovedtreneren som skal ta ut laget, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Sportslig kompetanse

Rekdal legger ikke skjul på at han føler økonomisk makt ofte vinner over sportslig kompetanse når avgjørelser skal tas.

– Sport må ha bestemmelsesrett. Hvilke kontrakter skal forlenges, hvem skal ut, hvor lange skal kontraktene være, hvordan skal spillerstallen planlegges og så videre. Vi kan ikke ha det slik at det er investorene som diskuterer hvordan det sportslige skal se ut, sier Rekdal.

Onsdag gikk supporterklubben Stormen ut med en pressemelding der man blant annet konkluderte med at det var ønskelig med en sportslig leder som bindeledd mellom treneren og styret. Det har ikke Rekdal noe imot.

– Hvis det fører til at den sportslige avdelingen får makten, er jeg helt enig i det. Men det er ingen vits i å sette en person mellom Henrik og meg om maktfordelingen fortsatt er den samme. Da blir det bare større problemer, sier Rekdal.

Liten støtte

Henrik Hoff ønsker ikke å ta stilling til spørsmålet før AaFKs evalueringsprosess er fullført ved månedsskiftet.

ÅFAS-leder Bjarne Haagensen har derimot liten tro på forslaget.

– Det er Kjetil som styrer det sportslige, og at han skal ha en sportslig leder over seg blir bare tull. Han kan ikke ha noen til å bestemme over seg og ikke har vi økonomi til det heller, sier Haagensen.

Han er langt ifra enig med Rekdal som føler det er AaFK-ledelsen som hindrer fortgang i spillerlogistikken.

– Kjetil fikk et prospekt med tre spillere av Harald Aabrekk mandag. Han har fortsatt ikke sagt om han ser på disse som aktuelle eller ikke. Det er Kjetil som er bremseklossen, sier han.

Rekdal kommenterer dette på følgende måte:

– Hæ!?

Dette er det siste Rekdal kommer til å uttale i saken.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk