Fotball

Overtidsmål ga Chelsea-seier

<p>Puster London-rivalene i nakken.</p>

Chelsea's Juan Mata, left, jumps in the air as he celebrates after scoring the winning goal against Wigan Athletic during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge stadium in London, Saturday, April 7, 2012. (AP Photo/Alastair Grant)
  • NTB

Roberto di Matteo har levert glimrende resultater etter at han rykket opp fra assistenttrenerjobben og ble manager i Chelsea. Lørdagens resultat mot Wigan ble også glimrende for Chelsea, men den satt langt inne.

Overtidsdrama

Først tre minutter på overtid falt avgjørelsen: Didier Drogba la inn, Fernando Torres lurte på bakre stolpe og skjøt i stolpen, returen traff Juan Mata og spratt i mål til 2-1, og tre viktige, blå poeng i kampen om Champions League-plass.

Branislav Ivanovic scoret Chelseas første mål etter en time. Den scoringen skulle ikke vært godkjent, da serberen var i offside. Mohammed Diamé utlignet på flott vis for nedrykkstruede Wigan 20 minutter senere, men det var altså ikke nok til å ta poeng.

Tapet var Wigans første på fire kamper. Laget ligger på nedrykksplass, men er bare ett poeng bak QPR på den første plassen over streken. Chelsea på sin side er to poeng bak Arsenal på den viktige fjerdeplassen. Frank Lampard og co. har også én kamp mer spilt enn «The Gunners».

Dempsey-dobbel i Fulham-show

BOLTON — FULHAM 0-3

Fulham med John Arne Riise i startoppstillingen, fikk en fin dag på jobben borte mot Bolton. De klarte å følge opp sist helgs 2-1-seier mot Norwich, og vant 3-0. Clint Dempsey scoret kampens første, og han gjorde det på vakkert vis, da han skrudde et frispark opp i krysset. Rett før pause scoret amerikaneren igjen, da han gjorde et lurt løp inne i feltet, og fikk heade et Damien Duff-innlegg i nettet uforstyrret.

Dempsey var nær å gjøre hattrick etter en time, men avslutningen hans gikk like utenfor. I stedet ble det Mahamadou Diarra som scoret, da han skled inn en pasning fra Riise.

Fulham ligger trygt midt på tabellen, mens Bolton er i faresonen, kun ett poeng over nedrykksplass.

Everton forbi Liverpool

NORWICH - EVERTON 2-2

WBA - BLACKBURN 3-0

Isolert sett er nok ikke 2-2 borte mot Norwich et resultat som får blodet til å bruse hos Everton-fansen, men konsekvensene av dagens uavgjortkamp gjør nok det: Nå er nemlig David Moyes' menn forbi Liverpool på tabellen, etter sistnevntes 1-1-kamp mot Aston Villa. Everton ledet både 1-0 og 2-1, men Norwich slo tilbake to ganger.

Sist Everton havnet høyere enn Liverpool på tabellen, var i 2005, og da bleknet de blås prestasjon mot de rødes Champions League-seier.

For Morten Gamst Pedersen og Blackburn endte lørdagen med 0-3-tap for West Bromwich. Kampen begynte elendig for gjestene da Martin Olsson laget selvmål etter seks minutter, og i annen omgang trygget Marc-Antoine Fortune og Liam Ridgewell seier for WBA. Dermed blir Blackburn liggende like under nedrykksstreken i engelsk eliteserie.

— Det var en veldig tilfredsstillende dag. Vi gikk til kampen med vissheten om at vi møtte et Blackburn-lag med selvtillit etter gode resultater og prestasjoner i det siste, og vi visste at hvis vi tapte ville vi være nærmere nedrykkssonen enn vi ønsker, oppsummerte WBA-sjef Roy Hodgson.

FAKTA LØRDAG:

Sunderland – Tottenham 0-0

39.335 tilskuere

Bolton – Fulham 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Clint Dempsey (30), 0-2 Dempsey (45), 0-3 Mahamadou Diarra (80).

21.939 tilskuere

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Chelsea – Wigan 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Branislav Ivanovic (62), 1-1 Mohamed Diame (82), 2-1 Juan Mata (90).

40.651 tilskuere

Liverpool – Aston Villa 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Chris Herd (10), 1-1 Luis Suárez (82).

44.321 tilskuere

Norwich – Everton 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Nikica Jelavic (22), 1-1 Jonny Howson (39), 1-2 Jelavic (61), 2-2 Grant Holt (76).

26.554 tilskuere

West Bromwich – Blackburn 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Martin Olsson (selvmål 7), 2-0 Marc-Antoine Fortune (69), 3-0 Liam Ridgewell (85).

23.414 tilskuere

Rødt kort: Anthony Modeste (89), Blackburn.

Morten Gamst Pedersen spilte 77 minutter for Blackburn.

Les også

  1. Endelig scoring for Torres

  2. Suarez reddet Liverpool-poeng

  3. Spurs' skrekkform vedvarer

Les mer om

  1. Engelsk fotball