Fotball

- Skulder mot skulder er ikke frispark

Ole Gunnar Solskjær og Vegard Forren er fullt klar over Nicki Bille Nielsens vonde skulder.

Han har vært med på mye, men ikke cupfinale på Ullevaal. Nå gleder Ole Gunnar Solskjær seg til avspark. Foto: Morten Antonsen

  • Roy Tommy Bråten

LILLESTRØM (adressa.no):

Nøyaktig 26,5 time før cupfinalen starter snakket Ole Gunnar Solskjær med pressen for siste gang før han entrer Ullevaal. Selv om han hevdet å ha litt puls, etter at han nettopp hadde sett det han kaller en skikkelig fotballkamp mellom Everton og Liverpool (3-3), så han tilsynelatende veldig rolig ut der han tuslet rundt i presserommet, og ga sine intervjuer til de mange oppmøtte.

Optimal oppladning

Samtidig som han og spillerne var på hotellet på Lillestrøm, sang RBK-spillerne for sine supportere.

— Festen med supporterne tar vi i morgen. Nå har vi ladet opp i ro og fred, og akkurat slik jeg ønsket det så vi kan ikke skylde på noe. Det er kun opp til oss selv, sier han.

Etter at Nicki Bille Nielsen fredag ble friskmeldt etter skulderskaden, regner også Solskjær med at dansken spiller fra start.

— Jeg ville ikke gamblet med en spiller hvis han var skadet, så han starter helt sikkert. For man kan ikke risikere at han kommer inn og blir skadet igjen, sier han.

Og fortsetter:

— Det blir helt sikkert mange dueller i kampen, men skulder mot skulder er ikke frispark, sier han med et smil rundt munnen.

- Ikke bevisst mot skulderen

Vegard Forren er den - sammen med Even Hovland - som vil ha flest dueller med den danske spissen. Hemnværingen mener Billes skade ikke betyr noe som helst på banen.

— Det er bra for Rosenborg at han er klar, og vi kommer til å gjøre det samme uansett om han er på banen eller ikke. Jeg kommer til å gå i duellene som vanlig, men det er ingen som bevisst vil gå i skulderen hans, sier Forren.

Med armene i kors forteller han at han tror det blir en offensiv kamp med to spillende lag. Men avgjørelsen mener han fort kan komme på en dødball.

— Det er viktig å stå mot dødballene som RBK er gode på. Og vi må utnytte våre. Det blir marginer som avgjør finalen, og det er sannsynlig at det vil være på en dødball, mener han.

- God opplevelse

Er du lei deg for at du ikke får hilst på supporterne før kampen?

— Jeg skulle gjerne gjort det, men jeg tror supporterne heller tar en seier enn å se oss i dag. Vi har hatt en maksimal oppladning, og jeg regner med de fleste forstår at vi vil gi dem en god opplevelse under kampen. For oss er det best å gå tidlig i seng, og slappe av litt. Det blir sikkert noen slag kort, og det er mye fotball på tv-en, så vi skal nok få tiden til å gå, mener Forren, som vil ha flere hundre fra hjembygda på tribunen, inkludert familien.

Les også

  1. Nicki Bille er klar for cupfinalen!

  2. Har ligget i dvale siden torsdag

  3. Solskjær har laget klart

  4. Berg Hestad: - Jeg har en klump i magen

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Molde FK
  3. Rosenborg BK