Fotball

Syv magiske minutter avgjorde for Fløya i toppkampen

Fløya henger med i opprykkskampen etter en imponerende 1.-omgang i Harstad.

JUBEL: Fløya tok en viktig seier mot Harstad.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

HARSTAD – FLØYA 1–3

Like etter halvtimen på Harstad stadion løsnet det virkelig for grønntrøyene i toppoppgjøret i 3.-divisjon avdeling 6 lørdag.

Morten Mathisen sendte Fløya i ledelsen i 31. minutt, kun to minutter senere doblet Tobias Schjetne ledelsen og samme mann la på til 3–0 fem minutter senere.

– 1. omgang var veldig bra. De siste 30 minuttene er vi gode, skaper bra med sjanser og scorer tre mål. Det gir oss et veldig godt grunnlag for å vinne kampen, sier Fløya-trener David Lundblad.

Med i toppen

Lauri Samuli Laitita reduserte for Harstad i 60. minutt, men seieren var aldri i fare.

– Smeller det én gang til der, kan det for bli fullt kaos, men vi kontrollerte kampen bra og var smarte i det vi gjorde. Vi hadde gode sjanser og brant et straffe mot slutten også, sier Lundblad.

Fløya er nå oppe i 17 poeng, tre poeng bak serieleder Junkeren. Det er før kampen mellom FK Senja (16 poeng) og Lyn (18 poeng) er spilt.

– Det er utrolig jevnt i divisjonen. Det er gode lag og deler du tabellen i to med de syv øverste og de syv nederste, så synes jeg de som kjemper om å overleve er bedre enn i fjor. Lag som Skjervøy, Skarp og Korsvoll er gode lag. Finnsnes, oss, Lyn, Senja, Junkeren og Frigg, er alle jevne lag. Lyn må naturligvis finne seg i å ha favorittstempelet, men hver kamp lever sitt liv, og det er en dynamisk og artig divisjon, sier Lundblad.

– Vi er favoritter

Etter to kjipe resultater med 1–0-tapet mot Skarp og 2–2 mot Skjervøy, reiste Fløya skuta og er for alvor med i toppkampen igjen.

– Vi må se om vi klarer å finne tilbake til en god flyt og ha høy konsentrasjon, da vil vi være med å kjempe i toppen. Mange lag der oppe vil avgi poeng hver uke, så det handler mest om hva vi gjør selv på trening og i kamp. Seieren nå var utrolig viktig tabellmessig, men ikke minst for selvtilliten. Vi vant og vi spilte en god match, og tar med oss selvtillit og energi, sier Fløya-treneren.

Neste test er hjemme mot Melbo, som ligger på 9.-plassen i divisjonen med 10 poeng så langt.

– Vi må tåle å ha favorittstempelet i den kampen. Men vi vet at vi trenger en prestasjon mot Melbo for å få med oss noe der. Klarer vi å gjenskape det vi gjorde mot Harstad og i 2. omgang mot Skjervøy, har vi gode muligheter da også, sier Lundblad.

Les mer om

  1. IF Fløya