Fotball

Åsane med seier over eliteserielag

Mons Ivar Mjeldes lag har fått en god start på sesongoppkjøringen.

FORNØYD: Mons Ivar Mjeldes Åsane har slått både Florø og Sogndal denne helgen.
  • Magnus Wikan

SOGNDAL - ÅSANE 0–2

Åsane ser ut til å være i rute til seriestarten i april. Fredag slo de oransje fra nordre bydel divisjonskollegaene Florø 3–1, mens de søndag fulgte opp med en overbevisende 2–0-seier over eliteserielaget Sogndal.

Med et vakkert volleytreff ga kaptein Eirik Wollen Steen Åsane ledelsen etter en snau halvtime, mens nykommeren Vadim Manzon doblet kvarteret før slutt.

– Jeg er meget godt fornøyd med innstillingen vi har vist og innsatsen vi har lagt ned i to treningskamper nå. Laget fungerer veldig bra og noen enkeltspillere har virkelig stått frem, sier Mons Ivar Mjelde.

Les også

Mjelde sitt Åsane byrjar å ta form

Svekket Sogndal

I Sognahallen stilte riktignok hjemmelaget med et noe B-preget mannskap, men det bryr neppe Mjelde seg noe særlig om. For i Sogndal fikk han se et godt organisert Åsane-lag, som slapp det hvitkledde hjemmelaget til særdeles få sjanser.

Og Åsane var ikke så verst offensivt heller. Vadim Manzon og Joakim Hammersland misbrukte henholdsvis to og én sjanse hver allerede før halvtimen var spilt.

På den påfølgende corneren etter Hammerslands forsøk, havnet ballen foran Eirik Wollen Steen, som på akrobatisk vis banket den i mål.

Les også

Mjelde om Åsanes målgarantist: – Han har det lille ekstra

– Gnitne

I annen omgang var både Eirik Birkelund og Ole Amund Sveen svært nær å utlikne ledelsen for hjemmelaget, men lyktes ikke. Det gjorde imidlertid Manzon, som på sin tredje sjanse i kampen endelig fikk satt ballen i nettet etter 74 minutter.

Stort mer skjedde ikke i Sognahallen.

– Vi var veldig gnitne og slapp dem til få sjanser. Vi var godt organiserte, jobbet hardt og straffet dem da vi hadde muligheter til det. Vi har all grunn til å være fornøyde, sier Mjelde, som legger til:

– Det er alltid noe som kan forbedres, men vi vinner kamper. Det er alltid bra.

Les mer om

  1. Åsane
  2. Sogndal
  3. Mons Ivar Mjelde