Lagkameratene reagerte med sjokk - plutselig hevdet engelsk storavis at Olaus (19) var ønsket av Liverpool

RBK-unggutten våknet og leste om seg selv i engelske medier - ut av ingen verdens ting.

TIL ENGLAND? Olaus Jair Skarsem har imponert i RBKs ungdomsrekker, som her i aksjon mot svenske AIK i Youth League i fjor. Da tok trønderne seg helt til 4.runde i det som er ungdommenes svar på Mesterligaen. Skarsem & co eliminerte også Cukaricki og Basel, før CSKA Moskva ble for sterke på bortebane.

- Det var ganske rart og selvfølgelig ikke noe jeg forventet. Men det er også motiverende og det viser jo at jeg gjør noe rett, uansett om det er hold i det eller ikke. Det skal jeg fortsette med, sier Skarsem til Adresseavisen.

I sommer flyttet stortalentet Edvard Sandvik Tagseth (16) fra Frosta til Liverpool, etter å ha vært klar for den engelske storklubben siden han skrev under for dem som 14-åring i 2015.

Nå spiller tenåringen i Merseyside-klubbens ungdomsrekker og har en av klubbens største spillere gjennom tidene som trener - Steven Gerrard.

Les også

Konradsen tenkte kun på to ting – så banket han inn spikeren i Vardar-kista

Denne sommeren gikk også Tiller-gutten Dennis Tørset Johnsen (19) til Ajax, etter å ha tilbragt to år i Heerenveen. Angrepsspilleren ble signert for hele 22 millioner kroner og ble presentert ved siden av Edwin van der Sar og Marc Overmars. Med andre ord ikke akkurat smågutter som samarbeider med han heller.

«Jair the man»

Nå hevder britiske The Sun at Olaus Jair Skarsem blir tredjemann ut til en storklubb. Under tittelen «Jair the man» kaller avisen Rosenborg-unggutten for «Rosenborg starlet» - i en sak publisert onsdag morgen. Det skal selvfølgelig nevnes at avisen har hatt et turbulent forhold til Liverpool og deres supportere, som har boikottet The Sun i kjølvannet av den Hillsborough-tragedien i 1989.

Les også

Stortalentet var på vei inn i RBK-stallen – så ble han skadet i åtte måneder

Men også andre britiske medier skriver om interessen. Express skriver at Liverpool flere ganger skal ha forhørt seg om utviklingen til Skarsem og at de er trygg på at han vil velge de røde fra Beatles-byen. Avisen begrunner det med linken klubben har til RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye, som var Liverpool-spiller i åtte år fra 1992 til 2000.

Adresseavisen vet at tre engelske toppklubber fulgte ham da juniorlaget slo Vålerenga 4–2 i G19-NM i september. Fredag morgen leste hovedpersonen selv sakene fra England. Det kom som lyn fra klar himmel for Skarsem.

– Egentlig har jeg ikke så mye å si om innholdet, jeg vet like mye som alle andre som har lest artiklene. Det er artig at det skrives om store klubber, men det er veldig lite konkret, så det er ikke noe jeg kan ta stilling til, sier han.

Mener Liverpool hadde vært interessant

Flere av lagkameratene på Rosenborgs andrelag fikk også med seg saken. Det tok ikke lang tid før Liverpool-ryktene ble tema på lagmøtet i garderoben før fredagens bortekamp mot Tillerbyen i 3.divisjon. Men da var Skarsem - som var kaptein i 3–2-seieren - klokkeklar:

– Jeg fikk dysset det ned og ba de fokusere på kampen!

– Hele (spiller)gruppa lurte litt. De var like sjokkert som meg og lurte på hva som skjedde. Men de vet jeg har fokus på Rosenborg og hadde ikke hørt noe. Det er vel ikke de mest troverdige avisene som skriver det heller, sier Skarsem.

Unggutten har vært fast hospitant med trønderne en stund og må innrømme at det hadde vært interessant med Liverpool hvis ryktene er sanne.

- Selvfølgelig er det en stor klubb med en stor historie bak seg. Det hadde jo naturligvis vært interessant, men det er ikke noe jeg kan tenke på nå. Jeg har ikke hørt noe, jeg har bare lest artiklene selv. Jeg kan ikke tenke på det, jeg må fokusere på Rosenborg, sier 19-åringen.

Melhus-gutten har vært i Rosenborgs ungdomsrekke siden 2013 og spilte med nettopp Tørset Johnsen før han dro utenlands i 2015. Sambygding Ola Solbakken avslo senere samme år et tilbud fra andre klubber, deriblant Lazio.

Les også

RBK-talent viste seg frem for italiensk storklubb

I motsetning til Tagseth og delvis Tørset Johnsen, har Skarsem tatt stegene i Rosenborg. Tagseth har aldri vært i RBK-systemet, mens Ajax-proffen Tørset Johnsen vant G16-NM med trønderne i 2014 og spilte deler av vårsesongen da G19-NM gikk til Trondheim året etter.

Fire norgesmesterskap i RBK

– Akkurat nå er det veldig lite som er avklart med tanke på fremtiden. Det gjelder å prestere godt sesongen ut, og hovedmålet er å få forlenget kontrakten i RBK, sa Skarsem til Adresseavisen i et nylig intervju.

Les også

Fornøyd Kåre Ingebrigtsen: - Vi er som noen boksere. Vi får noen slag mot oss i ny og ne, men vi reiser oss

Våren 2016 fikk Jair Skarsem sin Rosenborg-debut da han kom inn som innbytter mot Åfjord i cupens første runde. Den ti minutter lange dåpen endte med scoring i 3–0-seieren. RBKs cuptriumf gjorde dermed at Skarsem kan kalle seg norgesmester også på a-lagsnivå. Tenåringen har også vunnet G16-NM to ganger og juniormesterskapet én gang.

Nevnes med Dortmund-talent

Siden da har det derimot ikke blitt noen førstelagsopptredner i tellende kamper for midtbanetalentet, som brukte store deler av vårsesongen på å trene seg opp etter en skade. Nå trener Skarsem regulært med førstelaget og i en nylig treningskamp mot Strindheim scoret han og Tørset Johnsens lillebror Mikael hvert sitt mål i storebrors 2–0-seier.

På den relativt løse ryktebørsen nevner samme avis at Dortmund-talentet Christian Pulisic er på veg til Liverpool.