Fotball

Overgangen til TUIL i boks: – Dette jeg trenger for å ta neste steg

Lasse Nilsen (22) håper en god vårsesong for TUIL i 1.-divisjon er det riktige karrierevalget.

SKIFTER: Lasse Nilsen var tirsdag ettermiddag på plass på TUIL Arena og signerte låneavtalen.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Som iTromsø omtalte allerede i fjor høst har det vært snakk om en mulig utlånsavtale for Lasse Nilsen fra TIL til TUIL, men et langvarig skadeavbrekk har utsatt fortgangen i låneavtalen som ble endelig klar tirsdag formiddag.

– Jeg gleder meg til å komme i gang og spille regelmessig førstelagsfotball for TUIL. Jeg er glad for at TUIL vil det beste for meg, og akkurat nå mener jeg at det er dette som skal til for at jeg skal ta det neste steget, sier Lasse Nilsen til iTromsø.

Les også

Lasse Nilsen presentert som TUIL-spiller

Tilbake til sommeren

Etter treningskampen mellom TIL og TUIL mandag kveld, der 22-åringen fra Bleik ikke var med, fikk han først en god klem av TIL-trener Bård Flovik før han ble hentet av TUIL-trener Gaute Helstrup og tatt med i TUIL-garderoben.

TUIL-back Simon Laugsand er ute med skade og «Dalingan» har intensivert jakten på Nilsen, som i forrige uke var tilbake i full trening.

– Det er flott for alle parter og virker som en veldig fornuftig avtale. Lasse har mistet en del av oppkjøringen, nå får han muligheten til å spille seg i enda bedre form og så spiller han fort eliteseriefotball for TIL igjen i juli, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Låneavtalen går til midten av juli.

– Vi har kamp 2. juli og så ferie med ny kamp 23. juli, så en gang mellom der skal Lasse tilbake.

Les også

Tidligere TIL-helt viser seg frem for Bodø/Glimt

Deler lønna

Helstrup mener dette gir TUIL gode kort på hånda foran returen til 1.-divisjon.

– Simon har trent bra de månedene han har vært ute med skade, men dette gir han bedre tid til å komme ordentlig i slag igjen.
Helstrup er også glad at TIL har bidratt og vært særlig behjelpelig i å få til utlånsavtalen.

– TIL har hjulpet bra til der, så det setter vi veldig stor pris på. Det viser at samarbeidet fungerer veldig godt, og det at TIL betaler en bra del av lønna, gjør at denne låneavtalen ble mulig, sier TUIL-treneren.

– Passer vår profil

TUIL har som sagt ønsket Nilsen i lengre tid og er meget fornøyd med å ha 22-åringen fra Bleik.

Nilsen blir med TUIL til La Manga allerede i morgen der det venter kamper mot to andre nyopprykkede 1.-divisjonslag, Elverum og Florø.

– Vi får inn en spiller med erfaring fra høyeste nivå med stort fart og energi i spillet sitt. Vi tror han vil passe veldig bra inn i måten vi spiller fotball på og det er en ung, nordnorsk og ambisiøs gutt, så det passer vår profil, sier Helstrup.

Les også

Få sto fram da TUIL ble slått av storebror

Uviss keepersituasjon

Fortsatt er det uvisst om polske Gregor Flasza (28) blir TUIL-keeper.

– Vi er i dialog, men det er noen brikker som må falle på plass som vi må se om vi får til. Vi fikk et flott inntrykk av Gregor, men det spørs om det løser seg med jobb og sånn. Vi ser på muligheten til å få inn noen på keeperplass, om det er den rette, hvis ikke går vi inn i sesongen med Theo(dor Nilsen) og Adrian Mikkelsen, som begge er i stor fremgang og leverte hver sin gode omgang mot TIL blant annet, sier Helstrup.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Lederen i Oslo MDG vurderer å ta opp kampen om partiledervervet

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5