Fotball

Linnes' trener fikk sparken i Galatasaray

Martin Linnes' trener i tyrkiske Galatasaray, kroatiske Igor Tudor, har fått sparken etter mindre enn ett år ved roret.

Martin Linnes’ klubb Galatasaray leter etter ny trener da Igor Tudor ble sendt på dør.

Det bekrefter det tyrkiske storlaget i en pressemelding mandag.

Et flertall i styret i klubben stemte for Tudors avgang. Kroaten kom til Tyrkia i februar.

Galatasaray er sultne på suksess etter å ha sett rivalen Besiktas stikke av med tittelen i hjemlig serie de siste to årene.

Tudor har vært under voldsomt press siden ankomsten i Tyrkia og forrige helgs 1-2-tap mot lille Yeni Malatyaspor ble for mye å svelge for klubbens styre.

Les også

Da Molde var et bunnlag, ble Solskjær invitert til møte hos Røkke og Gjelsten

Igor Tudor er ferdig i Galatasaray.

Tapet førte til at Galatasaray falt fra toppen av tabellen etter å ha blitt passert av formlaget Basaksehir, som også er fra Istanbul. Besiktas er i hakk i hæl på tredjeplass.

Tyrkiske eliteserieklubber er velkjent for å ha lite tålmodighet med trenere, men Tudors avgang, med laget som serietoer og ett poeng bak serielederen er brutal. Den tidligere Juventus-spilleren er den sjette treneren i Galatasaray siden 2014.

Tyrkiske medier spekulerer på at tidligere landslagssjef, Fatih Terim, vil gjøre comeback i klubben han har ledet i tre forskjellige perioder.

Galatasaray har brukt mye penger før denne sesongen. Frankrike-spiss Bafetimbi Gomis, Marokko-midtbanespiller Younes Belhanda, brasilianske Fernando og Algerie-midtbanespiller Sofiane Feghouli har alle kommet inn portene. Den norske landslagsspilleren Martin Linnes spiller også i klubben.

(©NTB)