Fotball

Bosman-laget HamKam

<p>Bare fire spillere i HamKams A-stall har kontrakter som fortsetter neste sesong også. Hele 15 kontrakter går ut. Det blir derfor mange forhandlinger i tiden som kommer.</p>

HamKam Randaberg Briskeby hjemmeseier Adeccoligaen Oddbjørn Lie Original bildetekst:
  • Rune Steen Hansen

HAMAR: Tore Andreas Gundersen, Thomas Lehne Olsen, John Anders Rise og Emil Sildnes er de fire som har kontrakter som løper neste sesong også.

De øvrige spillernes kontrakter må reforhandles hvis de skal spille for HamKam neste sesong.

  • Vi følger HamKam: Siste nytt om klubben her

Rønningen gir seg

Det handler da om de 15 som har kontrakter som går ut og de tre i dagens A-stall som ikke har fullverdige A-lagskontrakter: Jonas Kojedal Bye, Fredrik Sjølstad og Mattis Nerheim.

I tillegg har juniorkeeper Daniel Bakken vært med nå i Dyre Ekeberg Schjerves skadefravær.

Av de 15 så har Ivar Rønningen sagt at han skal legge opp, mens Dyre Ekeberg Schjerve, Daniel Bakken, Jonathan Borrajo, Hai Lam, Pål Ekeberg Schjerve, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, Truls Jevne Hagen, Vegar Bjerke, Kristoffer Hagen, Håkon Aalmen, Emil Dahle, Lars Eirik Bredvold, Niklas Tilley Solhaug og Pål Kirkevold er spillere som HamKam må vurdere om de ønsker å ha med videre før de gir dem et nytt tilbud.

Emil Dahle har allerede gitt beskjed gjennom HA-sporten at han ønsker å fortsette i HamKam. Samtidig er han en av de spillerne som også kan være attraktive for andre klubber å hente på en såkalt Bosman-overgang.

Og da først og fremst for en bedre klubb. Oddbjørn Lie er annen spiller som kan være aktuell for spill på høyere nivå, hvis han ønsker noe annet enn HamKam.

Lage en strategi

Vi må komme i gang med å se på hvordan vi ønsker å ha det neste sesong. Da må vi ha en strategi i forhold til hvordan stallen skal settes sammen. Jeg tenker på spillernes alder, posisjoner og hvor lenge kontraktene skal vare. Jeg ser for meg et flettesystem på sikt som gjør at vi unngår dagens situasjon hvor så mange kontrakter går ut samtidig. Derfor vil det være aktuelt å tilby noen ett år, andre to år og noen andre igjen treårskontrakter , sier HamKam-trener Vegard Skogheim til HA-sporten.

Han innrømmer at dagens situasjon ikke er noen ønskesituasjon, men samtidig mener han at klubben ikke hadde noe valg før denne sesongen.

— Det var unntakstilstand i HamKam da det ble begjært oppbud i desember. Da vi endelig kom på banen igjen ble vi enige om at vi skulle bruke dette året til å se an situasjonen. Derfor ble det stort sett ettårskontrakter på spillerne. Nå er det på tide å tenke langsiktig igjen i HamKam, sier Skogheim.

Som ikke er redd for at det er spillere som vil forlate klubben etter denne sesongen.

Vil selge, ikke gi bort

— Det går ikke an å være redd for det. Det vil og skal alltid være slik at spillere kommer og går. Vi må bare komme i den posisjonen igjen at vi kan få penger for de spillerne som drar videre fra HamKam. Da Marcus Pedersen gikk fra HamKam, fikk ikke klubben overgangssum for ham. Og så gikk han etter hvert videre til Nederland uten at det ga noe i form av videresalg. Derfor er det viktig at vi får på plass fornuftige kontrakter.

- Kan det bli dyrere for klubben å skrive nye kontrakter med spillerne når det har gått så bra som det har gjort i år?

— Vi har de pengene vi har å tilby. Jeg tror heller ikke spillerne har urealistiske forventninger til dagens marked, men kanskje må vi tenke slik at kontraktene i hvert fall tar høyde for om det blir opprykk eller ikke. Nå skal vi uansett kartlegge hva vi ønsker, og så gå i dialog med spillerne, sier Vegard Skogheim.

Les også

  1. Briskeby-pausen en fordel for Olsen

  2. Mendy takket for seg med hat trick

  3. - Det billigste laget i eliteserien på veldig lenge

  4. Vil ha ny kontrakt

  5. - Toppnivået var høyere før

  6. - Morsommere å følge lokale HamKam-spillere

Les mer om

  1. Fotball 1. div