Fotball

Real Madrid vil hente Ødegaard uansett pris

Den spanske storklubben Real Madrid skal ikke være i tvil: Martin Ødegaard skal hentes koste hva det koste vil.

afp000824327.jpg
 • Kurt B. M. Haugli
 • Kjetil Flygind

MADRID/OSLO (aftenposten.no): Martin Ødegaard landet torsdag kveld på Rygge flyplass etter å ha besøkt Real Madrid.

Under oppholdet fikk han møte klubbledelsen, trene med Ronaldo og de andre stjernene på A-laget, samt klubbens B-lag, Real Madrid Castilla.

I tillegg fikk han se det som kan bli hans nye lagkamerater tape mot byrival Atletico Madrid i cupkamp onsdag. Før han hastet ut av stadion og inn i en ventende buss.

Slik var fredagens forside på den spanske sportsavisen Marca. "Kom til Madrid", er meldingen.

— Han har en stor fremtid foran seg, sa Real-manager Carlo Ancelotti på pressekonferansen på Valdebebas fredagEtter besøket skal Real Madrid ha bestemt seg for at klubben ønsker å hente 16-åringen til den spanske hovedstaden. Koste hva det koste vil. De skal være klare til å matche budet Bayern München skal ha lagt inn på spilleren.

Etter det Aftenposten får opplyst av kilder som kjenner klubben godt, skal det ikke stå på pris. I Real skal man ha bestemt seg for at Ødegaard skal hentes. Enkelt og greit.

Nielsen: - Vil ikke mene noe om Ødegaard

Ødegaard deltok ikke på Strømsgodsets trening i LSK-hallen i Lillestrøm i ettermiddag. Han har fått fri til mandag.

Strømsgodset-trener David Nielsen i LSK-hallen fredag.

Trener David Nielsen ønsker ikke å bidra til spekulasjoner rundt Ødegaards fremtid. Til Aftenposten sier dansken at han ikke bruker mye tid på hva som eventuelt skjer med 16-åringen.— Det skal jeg ikke legge meg oppi eller stå og mene så mye om. Vi vet alle at Martin er en spesiell spiller og situasjonen rundt ham er spesiell. Vi forholder oss til at han er hos oss og en del av et lag han hadde suksess på i fjor.

— Tror du at du får beholde ham utover vinteren og våren?

— Jeg vil ikke tro noe. Jeg bare forholder meg til dem som er her. Det kan være at spillere forlater Strømsgodset, det kan være at spillere kommer til Strømsgodset. Men jeg har fokus på de vi har her, sier Nielsen til Aftenposten.

Fredag avsluttet han Godsets første treningsuke i 2015. han mener måten spillergruppen og hele klubben håndterte Ødegaard-oppstyret på er verdt å merke seg.

- Som skapt for den scenen

— Det er det som er suksesshistorien her. Spillerne tok alt som skjedde på den rette måten. Vi fikk mye oppmerksomhet, men kan samtidig ikke styre hvem som får den. Det var mye positivt som skjedde i Strømsgodset i fjor, det synes jeg vi håndterte på en veldig fin måte, sier Nielsen.

Han får støtte av spissveteranen Peter Kovács. 36-åringen gleder seg samtidig stort over det som skjer rundt den 20 år yngre lagkompisen.

Slik ser det ut inne i Reals garderobe. Blir plass nummer 16 Ødegaards?

— Martin er en eksepsjonell spiller og er som skapt for å være på den scenen der, sier han og tenker på bildene av Ødegaard på tribunen på Vicente Calderon da Atletico og Real møttes til Madrid-derby onsdag.- Det er mye rykter. Men jeg synes det er spennend eå følge med. kanskje blir dte noe konkret ut av turene til Spania. Og skulle Martin gå videre, så må også vi i Strømsgodset gå videre. Det er sånn det er. I januar i fjor var det ikke mange som visste hvem han var. Nå kan han havne i Real Madrid. Uansett er han en av gutta når han kommer tilbake hit, sier Kovács til Aftenposten.

Ødegaard har fått Godset-fri frem til mandag. Da skal han etter planen tilbake på trening med drammenserne.

Adam Larsen Kwarasey var innom Godset-treningen fredag. Den tidligere kapteinen reiser til USA og sin nye tilværelse som keeper i MLS-klubben Portland Timbers over helgen. Han er glad han rakk å bli kjent med og spille sammen med Ødegaard.

- Folk reagerte på forskjellige måter

— Det er fantastisk gøy å se alt som skjer nå. Det er morsomt å ha spilt sammen med ham. For alle oss som gjorde det i fjor, så tror jeg alle tenker at det er kult å ha fått være en del av starten på karrieren hans. Så får vi se hvor det ender.

— Hvordan opplevde dere andre spillerne alt som skjedde rundt ham i fjor?

Ronny Deila ga Ødegaard Godset-debuten sist sesong. Bak sees nåværende trener David Nielsen og assistent Thomas André Ødegaard.

— Folk reagerte på forskjellige måter. Vi var ikke helt vant til å ha en sånn spiller hoss oss. Som var så ung, men samtidig så god. Han er en unik 16-åring. Det var nok kanskje litt tøft for noen at det var en så ung spiller som fikk så mye oppmerksomhet. Men det er ikke noe man snakker høyt om. Han har banet vei for de andre ungguttene. Alle ønsker å ta steget ut og til de store klubbene. Men uansett hva som skjer, så har vi i hvert fall en kompis som gjør det. Det er litt kult, sier Larsen Kwarasey.Som ser frem til neste kapittel i sin egen karriere.

— Det blir et eventyr for meg. Jeg har vært over og sett på forholdene. Når det kommer til fasiliteter så er ting lagt til rette på et helt annet nivå. Det blir stort å komme i gang, sier keeperen.

Les også

 1. Real Madrid-sjefen om Ødegaard: - Han har en stor fremtid

 2. Her rømmer Ødegaard fra pressen

 3. Tjærnås: - Et tøft, men også risikabelt valg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Martin Ødegaard