Fotball

- Rooney fjernet United-spiller fra Twitter

Wayne Rooney endret Twitter-kontoen sin.

  • Bernhard Veland
VIL BORT IGJEN: Wayne Rooney skal ha gitt beskjed til Alex Ferguson.

Onsdag kom nyheten om at manager Alex Ferguson slutter i jobben etter årets sesong.

Nå kan også en av de største stjernespillerne de siste ni årene, Wayne Rooney, forsvinne.

Ifølge BBCga 27-åringen Ferguson for to uker siden beskjed om at han vil forlate Old Trafford.

Torsdag ettermiddag melder Guardianat spissen har endret sin Twitter-konto. Tidligere sto han oppført som Mancheste United-spiller. Dette er nå fjernet og erstattet med NikeUK athlete.

Rooney er som sagt en av klubbens største stjerner, men har denne sesongen blitt satt i skyggen av Premier Leagues toppscorer Robin van Persie. Dessuten ble han benket til fordel for Danny Welbeck i en mesterligakamp mot Real Madrid.

Det har ført til rykter om at Liverpool-mannen vil videre, men ikke så konkret som nå.

Men en talsmann for United gir klar beskjed: — Wayne Rooney er ikke til salgs.

Også for tre år siden ville Rooney vekk fra United. Den gang var byrival City aktuelt, men spissen ble værende.

Etter at Ferguson offentliggjorde sin avgang, startet spekulasjonene om hvem som overtar som manager. To navn: Real Madrids José Mourinho og Evertons David Moyes er soleklare favoritter, og i løpet av onsdagen virker det mer og mer klart at det blir Moyes som skal fylle Fergusons sko. Torsdag morgen er det for øvrig ennå ikke kommet en offisiell bekreftelse på dette.

Det var nettopp Moyes som ga Rooney tillit da han spilte for Everton. I august 2002 debuterte han på Evertons A-lag, og scoret sitt første ligamål like før han fylte 17. To år senere forlot han Everton og signerte for United.

Moyes og Rooney har ikke bare vært venner siden. I 2008 ble Moyes tilkjent erstatning av retten etter at Rooney hadde kommet med lite flatterende beskrivelser av sin tidligere sjef i en bok.

Siden har tonen vært mer vennskapelig.

PS: Ifølge Daily Mail skal Cristiano Ronaldo være ønsket tilbake til Old Trafford. Avisen hevder at United-sjef David Gill er i Madrid for å forhandle fram en kontrakt med den tidligere United-helten, som nå spiller for Real Madrid.

Les mer om

  1. Engelsk fotball