Fotball

Bunnsolide Levanger fosser videre

Seiersrekken ble forlenget etter at Benjamin Stokke og Bendik Bye senket Hødd.

  • Adrian A. Aagesen

Levanger – Hødd 2-0 (0-0)

Trondheim (adressa.no): Som eneste lag med full pott etter tre kamper, skulle Levanger fortsette den fine formen hjemme mot Hødd.

Etter åtte minutter på Moan fikk hjemmelaget en enorm dobbeltmulighet til å gå i ledelsen. Bendik Bye løsnet et skudd som ble blokkert av forsvaret fra Ulsteinvik, returen ble også blokkert i siste liten og Hødd slapp med skrekken.

Like før halvtimen var det hjemmelagets tur å få økt puls. Hødd fikk frispark på siden av sekstenmeteren, Eirik Ulland Andersen skrittet opp og banket ballen i metallet bak en utspilt Ola Rygg.

Videre ut i omgangen ble det ikke de helt store sjansene og lagene gikk til garderoben med 0-0 på Moan kunstgress.

— Vi var litt for feige i den første omgangen. Det virket ikke som om guttene var helt på, men vi utviklet oss utover kampen og spilte en god andreomgang, sier treneren, Magnus Powell.

Monsterredning

Etter hvilen fikk Bendik Bye et nytt forsøk mot Hødd-målet. Vingen sendte av gårde et frispark fra rundt tjue meter, men forsøket gikk over. Like før timen kontret hjemmelaget og ballen endte opp hos Jo Sondre Aas. Storscoreren fyrte mot mål, men en kjemperedning av Jan-Lennart Urke nektet spissen scoring.

Luftens baron

Etter flere forsøk både på innlegg og cornere satte Levanger endelig ballen i mål. Benjamin Stokke hang lengere enn lenge i luften og stanget nydelig inn ballen, etter at Bendik Bye slo et nærmest perfekt innlegg til spissen. Målet kom med et kvarter igjen på Moan.

Levanger ligger nesten an til å bli sammenliknet med det engelske laget, Leicester, noe Powell synes er hyggelig, men ikke mer enn det.

— Vi er Levanger FK. Det er absolutt ikke feil å bli sammenliknet med dem, men det er ikke noe vi fokuserer på. Alle andre kan kalle oss for hva de vil, men vi er bare takknemlig for det vi får. Det viktigste for oss er å ta kamp for kamp, fortsetter treneren.

I sluttminuttene ofret Hødd alt fremover og da var det enkelt for Bendik Bye å kontre inn 2-0. Rollene var byttet om og Benjamin Stokke slo en lang ball i bakrom som sendte Bye alene gjennom mot Urke i Hødd-målet. Vingen hadde absolutt ingen problemer med å sette spikeren i den berømte kisten.

— Vi vant ballen i gode posisjoner og forskjellen på uavgjort og seier mot Hødd var spisskompetansen vår. Både Bendik Bye, Jo Sondre Aas, Benjamin Stokke og Marcus Astvald er dyktige spillere med god fart som vi benyttet oss av, sier svensken videre.

Levanger topper tabellen fullt fortjent og nøkkelen er, ifølge treneren, knallhard jobbing og fokus.

— Vi tenker på utvikling. Dersom vi tar det rolig en dag på trening, så har vi tapt en treningsdag. Vi må jobbe knallhardt videre for å utvikle oss og opprettholde prestasjonene, avslutter han.

Les også

  1. Hødd-kapteinen rammet av sykdom – mistet plutselig håret

  2. Hødd-spiller skal bli far - blir igjen i Ulsteinvik

  3. Magnussen ute – disse starter mot Levanger

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. Levanger FK